.
.


opdateret 19. juli 2012 18:11

.

Storstilet mølleaftale godt for Nordjylland

.

Siemens Offshore og Dong Energy indgår rammeaftale om 300 megamøller

E-mail Print
.
NORDJYLLAND: En storstilet aftale mellem det statslige danske energiselskab Dong Energy og Siemens Offshore er godt nyt for danske vindmølle-arbejdspladser og cementerer dansk førerstilling i vindkraft.

Siemens skal levere i alt 300 vindmøller i 6 megawatt-størrelsen til opstilling i farvandet ud for England, og vingerne skal støbes på Siemens’ vingefabrik Aalborg Øst.
Møllerne skal udstyres med den nye serie vinger på 75 meters længde, verdens hidtil længste.
- Det er klart, at det vil have en positiv effekt på beskæftigelsen, siger direktør for Siemens Offshore, Michael Hannibal til NORDJYSKE.
Hvor mange arbejdspladser, der blive tale om, tør han ikke vurdere endnu, men Siemens er i gang med at planlægge udbygning produktionsfaciliteter og etablering af malerkabine i Aalborg.
- Og generelt betyder vores vækst arbejdspladser i Danmark, både i Aalborg og på vores fabrik i Brande, siger han.
Der er tale om en rammeaftale mellem Dong og Siemens for tidsrummet 2014-17, og der er ikke truffet beslutninger om de øvrige underleverandører endnu.
Ordrens størrelse svarer til fire gange havvindmølleparken ved Anholt, der netop nu er under etablering, og samlet vil møllerne kunne dække elforbruget hos 1,8 millioner europæiske husstande.
- Ordren fra Dong er den første kommercielle leverance af den ny 6 megawatt-mølle. En mølle testes i øje- blikket med kortere vinger, og efter sommerferien skal den udstyres med 75-meter vingerne, oplyser Michael Hannibal.
.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Erhverv
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .