Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

På web-tv

På web-tv

.
.
.
.

AF: Tenna Petersen tenna.petersen@nordjyske.dk

.

- Det bedste er at stå ved kassen

.

Blot fordi man har et fysisk eller psykisk handicap er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan bestride et arbejde. Det kan medarbejderne i ByensKiosk i Aalestrup skriver under på

E-mail Print
.
AALESTRUP: - Vil I ikke lige se en kage, jeg har pyntet, spørger 22-årige Geeta Maria Nørskov og finder en Dagmartærte i en foliebakke frem. Den ligner de flest andre Dagmartærter, men stykket i midten er blevet dekoreret. På den hvide glasur har Geeta Maria Nørskov malet et smilende ansigt med brun glasur.
Ansigtet er ligeså smilende, som resten af medarbejderstaben i Byens kiosk i Aalestrup. Kiosken er en lille købmandsbutik, som dagtilbuddet BV Aalestrup overtog tilbage i 2011. Derfor er de ansatte brugere, der er tilknyttet BV Aalestrup, mens ansatte fra BV Aalestrup også kan findes i de blå arbejdstrøjer.
Brugere skal integreres
- Vi lægger en stor værdi i at få vores brugere integreres i samfundet, og derfor har vi tilbud som eksempelvis kiosken her, hvor de kan have et rigtigt arbejde og have kontakt til omverdenen, forklarer koordinator Gitte Bertelsen.
BV Aalestrup, der er en lokal afdelingen af BV Vesthimmerland, er et heldagstilbud til voksne borgere med et fysisk eller psykisk handicap, der gør, at de har nogle særlige behov.
Inden BV Aalestrup overtog kiosken sidste år, var den privatdrevet. Men da den blev sat til salg, var BV Aalestrup hurtige til at slå til:
- Dagtilbuddet falder rigtig godt i hak med vores andre tilbud, understreger Gitte Bertelsen og henviser til kiosken på rutebilstation i Aalestrup, som også er drevet af BV Aalestrup.
BV Vesthimmerland har desuden sit mærkat på Gundersted Købmandsgård ved Nibe og Vilsted Søgård, der også fungerer som arbejdsplads for mange af kommunens fysisk eller psykisk handicappede.
Mit første job
For Geetha Maria Nørskov er jobbet bag kassen i Byens Kiosk noget helt særligt:
- Jamen, det er faktisk mit første rigtige job, fortæller hun og forklarer, at hun tidligere ikke var i stand til at bestride et arbejde som dette:
- Så jeg boede på en institution, hvor mine opgaver var at rydde op på værelset og lave aftensmad en gang i mellem. Men det har faktisk været noget, som jeg har drømt om det der med at stå i butik. Altså godt nok en tøjbutik eller noget lignende, men det her minder jo lidt om det, fortæller hun, mens dagens bagværk bliver pyntet med glasur.
- En del af vores filosofi bag disse tilbud er, at det er rigtig godt at give vores brugere nogle opgaver, hvor de servicerer andre, så det ikke hele tiden er brugerne selv, der bliver serviceret. Det giver brugerne en anden rolle, og det motiverer dem meget, påpeger Gitte Bertelsen.
Opgaverne for brugerne er alt lige fra opfyldning af varer, rengøring, bake off og kundebetjening.
- Det bedste er faktisk at stå ved kassen. Der møder man en masse mennesker, og det er det, jeg godt kan lide, siger Geetha Maria Nørskov smilende, inden butikkens dørklokke igen afbryder, og kassepligten kalder.
Byens kiosk har været under BV Aalestrup i godt et år. I forrige uge blevet kiosken officielt indviet sammen med byens øvrige dagtilbud, der udover Byens kiosk og rutebilsstationen også rummer et beskyttet værksted på Dalgaardvej.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .