Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

.
.
.
.

AF: Carsten Hougaard carsten.hougaard@nordjyske.dk

.

8,7 mio. kr. til 19 veje

.

Miljø- og teknikudvalget har sat navn på de veje, der får nyt slidelag hen over sommeren

E-mail Print
.
19 vejstrækninger med et samlet længde på ca. 30 kilometer får henover sommeren nyt slidelag.
Thisted Kommunes miljø- og teknikudvalg har netop sat navn på strækningerne, der vedligeholdes for tilsammen 8,7 mio. kroner.
Ifølge Bjarne Andersen fra forvaltningen ligger Thisted Kommunes budget i 2012 til vedligeholdelse af asfaltkørebaner på i alt godt 14,3 mio. kroner.
- De resterende beløb bruger vi så til reparationer. Jeg kan love for, at pengene nok skal blive brugt, siger Bjarne Andersen. Han henviser til, at de 14,3 mio. kroner skal dække udgifterne til kørebanernes vedligeholdelse, i alt 1.287 km med et samlet areal på 6.703.329 m2. og en nutidsværdi på kr. 1,1 mia. og en nyværdi på kr. 1.2 mia. kroner.
Så der er ikke ret meget at rutte med.
373 km med lav standard
Af en opgørelse fra forvaltningen fremgår det i øvrigt, at 373 km af kommunens veje er registreret med lav standard, hvor en acceptabel skadesgrænse er overskredet med deraf følgende nedsat fremkommelighed, trafiksikkerhed og høje vedligeholdelsesomkostninger.
Forvaltningen har beregnet, at såfremt det nuværende budget fastholdes i gennem de næste 10 år, så vil der i 2021 værre ca. 607 km. lavstandardveje og vejkapitalen vil i samme periode blive forringet med 139 mio. kr.
Bjarne Andersen oplyser, at der over de næste 10 år burde budgetteres med 29 mio. kroner årligt, hvis vejene skal bringes tilbage i en acceptabel stand.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .