.
.


opdateret 17. august 2012 17:16

.

100 dagplejere mister jobbet Færre børn tvinger Aalborg Kommune til at opsige mellem 50 og 60 dagplejere

.
E-mail Print
.
AALBORG: Aalborg Kommune oplever i øjeblikket et så kraftigt fald i antallet af 0 - 2 årige, at op mod kommunale 100 dagplejere står til at miste deres job i løbet af de kommende år.

De færre børn betyder nemlig, at færre får behov for pasning, så fra 2011 til 2013 bliver kommunen nødt til at opsige mellem 50 og 60 dagplejere - mens resten forsvinder ved ”naturlig afgang”.

Koster 4,5 mio.

Opsigelserne giver kommunen en ekstraordinær merudgift på 4,5 mio. kroner, fordi dagplejerne har krav på en fratrædelsesgodtgørelse på tre måneders løn samt udbetaling af optjente feriepenge. Og det er så mange penge, at dagplejen ikke kan finde dem via besparelser på sit eget budget, så nu optræder beløbet som et af de ønsker, familie- og socialudvalget vil fremsende til det kommende budget.

Umuligt at forudse

- Det er ikke nødvendigvis noget, vi har kunnet forudse, og derfor er det også rigtigt, rigtig ærgerlig, for 50 dagplejere er jo temmelig mange, siger rådmand Mai-Britt Iversen (S).

Hun regner med, at en del af faldet i børnetallet skyldes, at folk i dag venter med at få børn på grund af krisen. Og det påvirker også flyttemønstret, så flere bliver boende i midtbyen, selvom de får børn.
.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Aalborg
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .