.
.


opdateret 17. august 2012 10:01

.

Fiskekutter i flammer

.

Søværnets Operative Kommando sendte helikopteren på vingerne, da en fiskekutter gik i brand

E-mail Print
.
HIRTSHALS: En mand fra Nibe kom tidligt fredag morgen i problemer, da der opstod ild i maskinrummet på hans fiskekutter. Kystredningstjenesten ved Hirtshals satte straks kurs mod kutteren, der befandt sig ca. 13 kilometer sydvest for Hirtshals Havn.

- Vi sejler selvfølgelig derned med begge vores enheder, men der var en lystfisker i området, der var der først, og han fik så manden over på sin båd, fortæller Allan Jellesen, der er stationsleder ved kystredningstjenesten i Hirtshals.

Den nødstedte fisker blev efterfølgende flyttet til et redningsfartøj, og da Søværnets Operative Kommando ankom med en helikopter, blev fiskeren tilset af helikopterlægen, hvorefter manden blev fløjet til sygehuset i Aalborg for at sikre, at han ikke havde fået røgforgiftning.

Skibet sank

- Der var ikke noget alvorligt galt, det sagde han også selv, men han vidste ikke, hvor meget røg han havde fået, så det var mere et sikkerhedstjek, forklarer Allan Jellesen.

Selvom fiskeren fra Nibe tilsyneladende er sluppet heldigt fra episoden, så stod fiskekutteren ikke til at redde.

- Den var så overtændt, at redningsmandskabet sådan set kun kunne ligge og holde øje med, at den udbrændte, for der var ikke noget at gøre ved den. Skibet udbrændte og sank på positionen, siger Tage Kaare Frederiksen fra Søværnets Operative Kommando.
.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Aalborg
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .