Modtag vores nyhedsbreve

Modtag vores nyhedsbreve

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

.
.
.
.

AF: Tina French Nielsen rådmand, Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg

.

Bumletog og jantelov

.

UDVIKLINGSPLAN "Hvad vil vi med Nordjylland?". Et forslag til svaret på dette spørgsmål findes i regional udviklingsplan 2012.

E-mail Print
.
Regionsrådet for Nordjylland har netop sendt planen ud til høring. Og det er faktisk en unik og vigtig plan, som sætter overliggeren for Kommuneplanerne i de enkelte kommuner.
Jeg synes, det er et godt udspil, Regionen kommer med.
Planen tager udgangspunkt i tre "Megatrends" i vores samfund: Demografi, Globalisering og Klima-energi. Og følges af visionen om Nordjylland som et "living lab" og internationalt eksperimentarium i forhold til disse trends.
Overskriften "Fra udkant til forkant" rammer virkelig plet. Den bygger på målet om at skabe bæredygtig synergi i - og på tværs af - Regionen. Og i samspil med resten af verden!
I planen er der er en god kobling mellem overordnede visioner og jordnær praksis. Der er sat overskrifter på de muligheder, vi har - hvis vi spiller boldene rigtigt. Planerne for, hvordan bolden skal spilles, fremgår af fem centrale indsatsområder - det innovative, det kompetente, det forbundne, det attraktive og det grønne Nordjylland.
Hvert område har en fortælling om muligheder og indsatsområder fulgt af konkrete forslag til tiltag på de enkelte områder. Personligt giver fortællingen om "Det innovative Nordjylland" - med virksomheder og arbejdspladser i højsædet - rigtig god mening for mig. Vi skal ikke bare elske vores erhvervsliv, vi skal kæmpe for det! Væk med janteloven: Dygtige erhvervsledere skal hyldes som hverdagens helte - for kun gennem dem skaber vi de arbejdspladser, som vi har brug for til de unge.
Hele Danmark skal forbindes meget bedre til Nordjylland end det er i dag. Fordi vi er de bedste til det sammenhængende liv med arbejde og fritid - og fordi vi er tilgængelige. Det skal være slut med bumletog til Nordjylland og kø på motorvejen. Og her minder jeg om, at S og SF ikke er medspillere.
Det er dog vigtigt at huske, at planer ikke gør det alene. Og en plan kan aldrig slå en handling. Men et stærkt Nordjylland med Aalborg som hovedby og med et fælles billede på fremtiden er en forudsætning for fremgang og vækst. Og sammen med viljen til forandring kan det løfte fremtidens velfærd i Nordjylland.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .