Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

.
.
.
.

AF: Asbjørn With & Ole Jensen, rebild@nordjyske.dk

.

Byråd konfirmerede fyringer

.

Erik Odder og Søren Kjær afskediget.

E-mail Print
.
Byrådet i Rebild konfirmerede i aftes fyringen af de to øverste embedsmænd i kommunen.
Kommunaldirektør Erik Odder og direktør med særligt ansvar for det specialiserede socialområde Søren Kjær blev reelt fyret af økonomiudvalget for over en uge siden, men formelt er det byrådets beslutning i går, som indskriver de to topchefer i historiebøgerne for forhenværende.
Erik Odder har været kommunaldirektør i først Støvring og siden kommunalreformen i Rebild Kommune i mere end 10 år.
Tilliden er væk
Hans kontrakt ville helt naturligt udløbe om et lille års tid, men politikerne har ikke længere tillid til, at han er den rigtige mand til at lede kommunen længere.
Gennem de seneste måneder har NORDJYSKE Stiftstidende beskrevet og dokumenteret, at Rebild kommune i hele sin levetid har haft store problemer med at overholde lovgivningen på det specialiserede socialområde.
Her har oprulningen af Rebild-sagen været det mest grelle eksempel på de kommunale svigt af borgerne.
Erik Odder påtog sig i NORDJYSKE Stiftstidende 17. marts det fulde administrative ansvar for, at problemerne i den kommunale sagsbehandling ikke er løst.
Sønderlemmende kritik
Siden har Ankestyrelsen rettet en sønderlemmende kritik af kommunens håndtering af Rebild-sagen og Deloitte har rettet en næsten lige så hård kritik af den aktuelle situation i Center for Familie og Handicap, der om muligt er endnu værre end da Deloitte senest kritiserede forholde i november 2010.
I sidste uge mistede økonomiudvalget så tilliden til, at Erik Odder kan forestå arbejdet med det gennemgribende oprydningsarbejde.
På samme møde blev også centerchef for Center for Familie og Handicap, Jette Christensen, og direktør Søren Kjær med særligt ansvar for det specialiserede socialområde fyret.
De blev 1. januar 2011 ansat for at rette op på forholdende på området. En opgave de efter økonomiudvalgets opfattelse ikke har løst tilfredsstillende.
Jette Christensen blev fyret med øjeblikkelig virkning, mens fyringen af Søren Kjær, ligesom fyringen af kommunaldirektøren, blev konfirmeret i byrådssalen i går.
Indtil videre fungerer direktør Lars Peter Schou som kommunaldirektør.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .