Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Modtag vores nyhedsbreve

Modtag vores nyhedsbreve

.
.
.
.

.

Charterrejsen skal både være billig og bæredygtig

.

Når danskerne skal ud og rejse, er det prisen og rejsemålet, der er vigtigst. Men at rejsebureauet tager socialt ansvar spiller også ind hos hver femte.

E-mail Print
.
- Der er ikke noget overraskende i, at prisen er det mest afgørende, når danskerne vælger ferie, siger kommunikationschef Rikke Koks fra Apollo, der har fået lavet undersøgelsen:
- Mere overraskende og meget positivt er nu, at hver femte dansker synes, rejsebureauets sociale profil spiller en rolle, når de beslutter sig for, hvem de skal rejse med, siger hun.
Undersøgelsen viser, at tre ud af fire kigger først på prisen. 61 procent mener, at udvalget af rejser og rejsetyper er afgørende.
Men faktisk vil hele 21 procent have, at rejsebureauet har en sociale profil og tager et socialt ansvar. Og det er første gang, at så mange peger på det sociale.
Men det kan være svært at finde ud af, om rejsebureauet rent faktisk tager socialt ansvar.
I november sidste år kiggede Verdensnaturfondens (WWF) blad, Levende Natur, på 15 danske rejsebureauers hjemmesider for at finde oplysninger om miljø og social ansvarlighed. Men det kneb med at finde oplysningerne.
Ifølge Levende Natur havde Albatros Travel, Apollo, Bravo Tours, C&G Travel, Falk Lauritsen Rejser, Star Tour, Stjernegaard Rejser og Topas Travel på tidspunktet, hvor bladet udkom, informationer om, hvordan man tog socialt ansvar.
De resterende rejsebureauer havde ikke noget på hjemmesiden om socialt ansvar.
Det er især folk fra Midtjylland, der gerne vil have, at rejseselskabet bidrager med social ansvarlighed. Her mener 27 procent, at det er vigtigt. I Region Syddanmark er det kun 16 procent, der mener, at det er vigtigt.
Det er hovedsageligt den modne dansker, der vægter social ansvarlighed højt. En fjerdedel af danskere over 65 år mener, at det er vigtigt, mens 22 procent i aldersgruppen under 30 år mener det.
/ritzau/
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .