.
.

.

Peter Nielsen (K) nægter at bruge salamimetoden

.

I følge udvalgsformanden har socialudvalget sparet knap 100 millioner kroner de seneste tre år

E-mail Print
.
FREDERIKSHAVN: - For tre år siden fik socialudvalget at vide, at der skulle spares 30 millioner. Til næste år har vi allerede sparet 52 millioner kroner på socialområdet. Og nu er der så lagt op til, at vi skal finde yderligere 18 millioner kroner, siger en tydelig oprørt formand for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Peter Nielsen (K).

I følge udvalgsformanden har socialudvalget dermed haft til opgave - de seneste tre år - at finde besparelser for knap 100 millioner kroner. Senest har et flertal i økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune besluttet, at de forskellige politiske udvalg hver i sær skal reducere serviceudgifterne med to procent.
For socialudvalget vil det som nævnt betyde 18 millioner kroner i besparelse.
- Det kalder man salamimetoden, og det synes jeg er helt vanvittigt. I stedet for at hvert enkelt udvalg skal finde besparelser på to procent, var det bedre, hvis vi politikere så samlet på alle udvalgene - og derefter fandt ud af, hvor i kommunen der kan spares, siger Peter Nielsen.
Socialudvalgsformanden kunne derfor ikke tiltræde økonomiudvalgets beslutning om, at alle udvalg skal finde to procent, og han mener ikke, at socialområdet kan tåle flere forringelser.
- Hvis alle disse besparelser går igennem, vil der ske fyringer, og vi vil se forringelser i servicen, siger Peter Nielsen.
Bjarne Kvist (S) har været med i byrådsarbejdet i snart 15 år, og han mener, at det er fornuftigt, at det er de enkelte fagudvalg, der tager ansvar for besparelserne.
- Politikerne i de enkelte udvalg kender deres område, og derfor må det være fagudvalgene, der finder frem til, hvor der kan spares, siger Bjarne Kvist.

.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Frederikshavn
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .