Tilbud på NORDJYSKE Stiftstidende

Tilbud på NORDJYSKE Stiftstidende

PÅSKEKUNST Indsend din udstilling her

PÅSKEKUNST Indsend din udstilling her

.
.
.
.

AF: Lars Løcke lars.loecke@nordjyske.dk

.

Lille bank - stor direktørløn

.

Topscorer får dobbelt så meget som direktøren for Nordjyllands suverænt største bank.

E-mail Print
.
Hvad en nordjysk bankdirektør får i løn, hænger ikke altid sammen med, hvor stor banken eller sparekassen er. Tværtimod er der en tendens til, at jo mindre pengeinstituttet er, des højere er direktørens løn set i forhold til, hvor stor en forretning han står i spidsen for.
Det viser en analyse, som NORDJYSKE har gennemført på baggrund af de nordjyske pengeinstitutters årsregnskaber for 2011.
Hvis det var pengeinstituttets størrelse alene, der afgjorde lønnen, skulle Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby, være suverænt den bedst lønnede. Spar Nord er lige så stor som alle de øvrige nordjyske pengeinstitutter tilsammen, målt på balancen.
Men Lasse Nyby får baghjul af flere andre direktører, herunder Sparekassen Vendsyssels Vagn Hansen, der er topscorer med et samlet årligt vederlag - fast løn og pension - på 6,3 millioner kroner. Det er næsten dobbelt så meget som Lasse Nyby, selv om Spar Nord er syv gange så stor som Sparekassen Vendsyssel.
Henrik Franck, headhunter med speciale i den finansielle sektor, vil ikke kommentere lønningerne i de enkelte pengeinstitutter, men siger:
- Set udefra virker det, som om ansvarets størrelse og aflønningen ikke alle steder følges ad.
NORDJYSKEs analyse vedrører kun direktørernes faste vederlag, dvs. løn og hensættelser til pension. Eventuelle aktieoptioner og bonusordninger er ikke medtaget.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .