Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Modtag vores nyhedsbreve

Modtag vores nyhedsbreve

.
.
.
.
2
Billeder

AF: Lars Teilmann og Caspar Birk graverne@nordjyske.dk

.

Lykkepille-alarm

.

Ung mand fik antidepressiv medicin over telefonen - og tog sit liv kort tid efter.

E-mail Print
.
Forbruget af antidepressiv medicin - de såkaldte lykkepiller - har nået alarmerende højder i Danmark. Det mener føren-de fagfolk og eksperter i sundhedsvæsenet.
- Der må jo være en overbehandling, når vi udsteder recepter til 500.000 mennesker. Det er for mange. Det er min overbevisning, siger Henrik Dibbern - formand for de praktiserende læger.
Han bakkes op af depressionsforsker professor Poul Videbech.
- Man vil frygtelig gerne gøre et eller andet, og så bruger man sin receptblok, hvor man måske skulle have ladet den blive i lommen i stedet for, siger han.
Udskriver til 478.000 danskere
NORDJYSKE har fået Lægemiddelstyrelsen til at opgøre de solgte mængder af antidepressiv medicin i 2011, og tallene viser en stigning på 2,4 procent i forhold til 2010, og det svarer til, at 478.000 danskere fik lykkepiller sidste år. Men medicinen virker kun for en ud af fem - typisk i de svære tilfælde - og der er store bivirkninger.
I Sundhedsstyrelsen er man klar over, at man har et problem.
- Jeg tror, at vi har en opgave i at snakke med de praktiserende læger om, at det ikke er en hensigtsmæssig udvikling, siger tilsynschef Anne Mette Dons.
Ifølge patientforeninger, som NORDJYSKE har talt med, er det blevet almindeligt, at den praktiserende læge udskriver lykkepiller ved første konsultation, selv om det er direkte imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
At udskrivningen også kan ske over telefonen, viser en tragisk sag fra Frederikshavn, hvor 20-årige Danilo Terrida begik selvmord 11 dage efter, at han via en telefonisk konsultation havde fået en recept på lykkepiller.
Depression og selvmord er nemlig dokumenterede bivirkninger ved lykkepiller.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .