Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Bestil avis her

Bestil avis her

.
.
.
.
3
Billeder

AF: Niels Hansen niels.hansen@nordjyske.dk

.

Masteskov begynder at rejse sig

.

En del af projektet for etablering af vindmølletestcenteret er opsætning af ganske høje målemaster.

E-mail Print
.
Når man har arbejdet med at sætte alle mulige former for gittermaster op de seneste 37 år, er en målemast på 140 meters højde - næsten - som en dag på kontoret.
Formand Ib Jensen fra det finske firma - YIT - har de seneste 37 år rejst det meste af Danmark og resten af verden rundt for at sætte master op:
- Den højeste var en langbølgesender i Polen på 337 meters højde, fortæller den garvede montør, inden han og en anden lige så garvet montør, Jørgen Enggaard "monterer" den sikkerhedssele med kraftige kroge, som skal holde dem fast både på vejen op i målemasten, og mens de monterer de sidste seks meter.
Det finske firma, hvis navn betyder "Almen Ingeniør Kontor", overtog blandt andre firmaet ABB, som i mange år havde stået for opsætning af radiomaster i mange lande.
- Var det også dig, der var ude at skrive om det, da vi monterede sendemasten ved Thisted? spurgte Jørgen Enggaard herværende skribent, der dog måtte svare benægtende på spørgsmålet.
Men sjakket har også sat master op til fjernsynsbrugerne andre steder i Danmark, og højder på op mod 300 meter er ikke skræmmende, så når lysmasterne i begge ender af testområdet i Østerild kommer op i de endelige 250 meter, er det også en prøvet højde.
Og deroppe forstår holdet fra YIT sådan set godt, hvorfor Østerild for nogle er en god placering til testmøller:
- Det blæser altså hele tiden her.
Arbejdet med at sætte alle målemasterne op er først færdigt om nogle måneder, og der bliver også et lille ekstra job med at pille en ned igen.
Ingen af de involverede firmaer i projektet har rigtig lyst til at fortælle om det, men efter hvad Thisted Dagblad har erfaret fra flere sider, så var der gået "ged" i en tegning over en af testpladserne fra et af møllefirmaerne, så en målemast sådan set var blevet sat op mere eller mindre der, hvor møllen skal stå.
Men garvede håndværkere kender alle udtrykket, at "hvis der ikke sker fejl, så er det et tegn på, at der ikke er nogen, der laver noget..."
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .