Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

.
.
.
.

AF: Jesper Ramsing og Martin Frandsen, online@nordjyske.dk

.

Mor: Konflikter om børnene

.

Moren til de to piger, der blev dræbt i en bilbrand, fortalte retten om forholdet til sin eksmand. Et forhold fyldt med konflikter.

E-mail Print
.
Moren til de to dræbte døtre, og ekskone til den 41-årige mand fra Øster Hurup, der har erkendt at have dræbt deres fælles børn i en bilbrand ved Berlin sidste år, vidner torsdag i retten i Postdam.
Udover at være vidne er moderen også - efter almindelig tysk retspraksis - repræsenteret af en medanklager i retten.
Her fortalte hun om et samliv med den 41-årig, som i starten var godt, men som senere udviklede mere og mere problematisk, og de begyndte at leve i hver sin retning.
Lukkede sig inde i sig selv
Hun forklarede, at når den 41-årige ville slappe af, så var det som regel foran computer eller tv, hvorimod hun gerne ville fortage sig noget med børnene eller som par.
Hun ville gerne ud med deres venner, men havde et negativt syn på venner, og havde ikke selv en venneskreds, fortalte hun.
Derudover begyndte hun at opleve, at den 41-årige havde sorte huller i tre til fem dage, hvor han trak sig ind i sig selv og gerne ville være alene.
Et personligt nederlag
Moren forklarede også, at hun opfattede det som et personligt nederlag for den 41-årige, da hun sagde, at hun ville skilles. Efter skilsmissen opstod der store konflikter mellem dem - nogle af dem af fysisk karakter.
En af konflikterne skete en dag, hvor moren skulle aflevere børnene. Det udviklede sig til fysisk tumult, da hun ville sige farvel til børnene. Faren spærrede vejen og gik helt tæt på hende og sagde "Jeg smadrer dig", hvorefter han skubbede hende, så hun faldt på jorden.
Det var også morens opfattelse, at efterhånden som det begyndte at gå hende bedre med nyt arbejde og ny kæreste, desto værre blev det i konflikterne omkring børnene.
Kamp om bopæl
I efteråret 2010 fortalte den 41-årige, at han ville flytte til Fredericia med børnene. I førte omgang acceptede moren det, fordi det virkede som om, at børnene gerne ville det. Ved juletid fortalte børnene dog, at de ikke ville flytte alligevel, og så derfor begyndte hun at arbejde på, at de to piger skulle bo hos hende i stedet for som før, hvor det var en uge hvert sted og, hvor faren havde bopælspligten.
Det lykkedes hende i juli 2011 at få en midlertidig bopælspligt. Måneden efter - i august 2011 - tog den 41-årige de to piger med på den fatale ferie.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .