.
.

.

Motorbåd eftersøges i Kattegat

.

Alarm satte søndag større eftersøgning i gang i Kattegat ved Anholt

E-mail Print
.
KATTEGAT: Søværnets Operative Kommando modtog søndag en alarm om, at en spansk motorbåd var i havsnød i Kattegat omkring Anholt.
En eftersøgning med flere fartøjer og to helikoptere har dog været forgæves. Der er ikke fundet tegn på en søulykke, oplyser SOK.
Alarmen indløb klokken 04.43 søndag morgen via et satellitbaseret alarmsystem. Via systemet kan en båd i havsnød alarmere det land, hvor skibet er indregistreret, og det land, hvor skibet befinder sig.
Kort efter den første melding indløb en opdatering, der tydede på, at den nødstedte spanske båd befandt sig lige syd for Anholt.

To helikoptere i luften

To redningshelikoptere og ni både blev sendt til området for at søge efter spor af den spanske båd.

Blandt dem var redningsbåde fra redningsstationerne i Grenaa og på Anholt, patruljeskibet Havfruen og marinehjemmeværnets fartøjer Sabotøren, Andromeda, Apollo og Askø.
Samtidig forsøgte SOK at få oplysninger om båden via en samarbejdspartner i den spanske hovedstad, Madrid.
Trods en grundig eftersøgning omkring Anholt søndag formiddag lykkedes det ikke at finde en nødstedt båd eller eventuelle vragdele. Også sejlruter til og fra Anholt er blevet gennemsøgt uden resultat.
Da der ikke blev fundet tegn på en søulykke, og da der ikke er kommet flere alarmer, blev eftersøgningen indstillet kort efter klokken 11 søndag formiddag, oplyser SOK.
/ritzau/

.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .