.
.
2
Billeder

.

Glaskunst på biblioteket

.

Birgit Sørensen udstiller

E-mail Print
.
AABYBRO/PANDRUP: Birgit Sørensen fra Biersted udstiller glasrelieffer på bibliotekerne i Aabybro og Pandrup.

- En del af reliefferne er med Piet Hein-citater, også kaldet Gruk. Birgit har fået tilladelse til at bruge dem af Piet Heins efterkommere, fortæller bibliotekar Birgitte Poulsen.
Birgit Sørensen har altid været kreativ og laver eksempelvis også miniaturedukker og -møbler i målestok 1:12. Hun er medlem af Skanderborg Miniatureklub og holder af at strikke og sy.
Glasset har dog førsteprioritet, fordi Birgit, der er førtidspensionist med arbejdsskade og piskesmæld, fandt ud af at arbejdet med glas fik hende til at abstrahere fra smerterne og tage mindre smertestillende medicin.
- For hende har glasmageriet altså også en lindrende virkning udover tilfredsstillelsen ved at frembringe noget kreativt, forklarer Birgitte Poulsen.
Selve arbejdsprocesserne har Birgit lært hos Toalica ved Lisbeth Albrechtsen i Nørresundby. Hun har også gjort brug af faciliteterne i Huset, Aalborg.
Udstillingerne kan ses på bibliotekerne i Pandrup og Aabybro i hele august i den betjente åbningstid eller derudover, hvis man har adgang til det åbne bibliotek.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kunstforeningen Hvetbo.
.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nordjylland
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .