Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

Modtag vores nyhedsbreve

Modtag vores nyhedsbreve

.
.
.
.
2
Billeder

AF: Lars Aare lars.aare@nordjyske.dk

.

Opbakning til ung filmmager

.

For et halvt år siden skrev vi om den unge aalborgensiske filminstruktør Mads Jeppesen, der med store ambitioner og få penge havde kastet sig ud i at lave en dokumentarfilm i New York.

E-mail Print
.
Nu var kassen tom, og historien kunne være sluttet der.
Men knap var avisen kommet på gaden, før der skete noget. Peter Thomsen, direktør i Macbody Media, et af Aalborgs små produktionsselskaber, kontaktede Mads Jeppesen.
- Jeg blev virkelig fanget af Mads' historie. En ung idealist, der brænder for sit projekt og kaster sig ud i det uden sikkerhedsnet. Der er jo masser af mennesker, der går med en drøm om at skrive en bog eller lave en film. Men kun en lille brøkdel gør noget ved det. Mads er en af dem, det fortjener opbakning, og alt det med at skaffe finansiering, som han ikke gider, det er jo det, jeg synes er sjovt, siger Peter Thomsen.
Mads Jeppesen kontaktede også Oscar Film, byens største produktionsselskab, og her kunne producer Anders Skotlander ligeledes se potentialet i projektet.
- Vi kan hjælpe Mads med at skabe rammerne, så han kan koncentrere sig om at lave sin film. Han skal ikke bruge tid og kræfter på at nørkle med ansøgninger og løbe ind i afslag på afslag. Og det vil ske i processen. Lars von Trier fik jo også afslag de første 20 gange, han søgte, siger Anders Skotlander.
Nu har trioen puljet kræfterne, og den første ansøgning er på vej til Det Danske Filminstituts talentpulje, New Danish Screen.
Egentlig havde Mads Jeppesen en ambition om at skrabe 100.000 kroner sammen, så han kunne vende tilbage til New York og i det mindste færdiggøre optagelserne. Men hans nye partnere har fået ham til at hæve overliggeren.
- Filmen skal laves ordentligt, så vi skal bruge en million. Det er stadig billigt for en fuldlængde-dokumentar. Vi satser på, at Mads til sommer kan rejse tilbage til New York for at fortsætte optagelserne, og så kan filmen være færdig om halvandet år, siger Anders Skotlander.
Mads Jeppesens film "Somewhere in the dark" foregår i New Yorks alternative kunstnermiljø og handler om den 27-årige Jenny, der kæmper for at realisere drømmen om at blive skuespiller.
En anden vigtig figur er filminstruktøren Tony Kaye, der er indstillet på at give Jenny chancen og i øjeblikket er i gang med at realisere en spillefilm.
- Det værste lige nu er ventetiden. Jeg er i løbende kontakt med Jenny og Tony, og det er dybt frustrerende at høre om alt det spændende, der sker, uden at jeg kan være der og dokumentere det med mit kamera, siger Mads Jeppesen, der til gengæld er glad og taknemmelig for nu at have folk omkring sig, der har forstand på og vilje til at få filmen realiseret.
- Jeg brænder bare for at komme i gang med at filme.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .