Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

.
.
.
.

AF: Jens Fogh-Andersen jens.fogh.andersen@nordjyske.dk

.

Pladser på asylcenter kun efter ansøgning

.

Kommunen vil forlænge den midlertidige indkvartering af asylansøgere i Vigsø frem til 31. maj, men siger nej til ønske om en "buffer".

E-mail Print
.
- Vi kan sige "ja" til anmodningen om at forlænge den midlertidige indkvartering af asylansøgere på feriecentret i Vigsø med to måneder frem til 31. maj.
Det siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) efter at kommunens økonomiudvalg har behandlet en henvendelse fra Udlændingestyrelsen, som dels ønsker at disponere over den ekstra kapacitet i Vigsø i yderligere to måneder ud over det, der var aftalt i den oprindelige aftale, dels ønsker en tilkendegivelse fra Thisted Kommune om muligheden af på et senere tidspunkt igen at etablere et antal midlertidige pladser. Eventuelt i Vigsø.
- Bortset fra Ib Poulsen (DF) var udvalget enig i at sige "ja" til de to ekstra måneder frem til udgangen af maj, men vi vil ikke sige "ja" til muligheden af, at der på et senere tidspunkt kan etableres et antal pladser, hvis behovet opstår. Udlændingestyrelsen ønsker sig en "buffer" i form af ekstra kapacitet, hvis behovet for indkvartering udvikler sig. Det ønske vil vi ikke imødekomme. Skal der igen etableres ekstra pladser, må det bero på en konkret ansøgning, siger borgmesteren.
Lene Kjelgaard understreger, at kommunen er indstillet på at tage bestik af mulighederne for ekstra indkvartering i tilknytning til centret i Hanstholm, hvis Udlændingestyrelsen har et konkret behov.
- Der er pres på pladserne i asylcentret i Hanstholm, men tingene fungerer tilfredsstillende. Derfor vil vi fortsat være i spil, hvis behovet opstår, men det vil kræve en konkret ansøgning frem for, at vi etablerer nogle pladser, der kan bruges efter behov.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .