På web-tv

På web-tv

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

Søg gratis på nordjyskelejligheder.dk

.
.
.
.

AF: Claus Smidstrup, claus.smidstrup@nordjyske.dk

.

Præst skal forklare sig

.

Biskoppen kalder det meget beklageligt og dybt alvorligt, at præst nægtede at begrave lesbisk kvinde.

E-mail Print
.
En nordjysk præst, der nægtede at begrave en lesbisk kvinde, kommer til at stå til regnskab over for biskop for Aalborg Stift, Henning Toft Bro.
- Jeg synes, det er en meget uheldig og beklagelig sag. Det er dybt alvorligt, siger Henning Toft Bro, der nu vil sætte sig nærmere ind i, 'hvad der op og ned' i sagen om Thisted-præsten, der nægtede at stå for begravelsen af en 74-årig kvinde, fordi hun havde levet sammen med en anden kvinde.
Den afvisning var svær at acceptere for den afdødes datter, Kirsten Østergaard, der ikke mindst var ked af det på vegne af hendes mors 80-årige samleverske, og hun gik til medierne med sin historie.
Alle har ret til begravelse
Biskop Henning Toft Bro slår fast, at ethvert medlem af folkekirken har ret til at blive begravet under medvirken af en præst.
Altså kan præsten ikke undslå sig, og professor i kirkeret ved Roskilde Universitet, Lisbet Christoffersen, har over for Ritzau vurderet, at præsten mindst bør få en tjenstlig påtale for sin afvisning.
Henning Toft Bro siger, at han vil have en redegørelse fra præsten, før han bestemmer sig for, om han selv kan afgøre sagen. Biskoppen har bemyndigelse til gå ind i sagen og også at afgøre den, hvis han vurderer, at den rette sanktion eksempelvis er en tjenstlig påtale eller en skriftlig advarsel. Vurderer han, at der skal mere til, overlader han sagen til Kirkeministeriet.
Henning Toft Bro forventer at have truffet sin afgørelse inden for 'en halv snes dage'.
Den pågældende præst har siden fortrudt og undskyldt sin afvisning, men det bør ikke få indflydelse på afgørelsen, mener kirkeretseksperten, Lisbet Christoffersen, der mener, at præsten skal være glad, hvis han slipper med en påtale.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .