Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

På web-tv

På web-tv

.
.
.
.

AF: Hans J. Callesen hans.joergen.callesen@nordjyske.dk

.

Så fik fiskerne deres kirke tilbage

.

Den svenske sømandskirke på nye hænder

E-mail Print
.
Med en lille andagt ledet af direktøren for organisationen Den svenske Kirke i Udlandet, Anders Bergquist, fik de svenske vestkystfiskere deres kirke i Skagen tilbage.
Og repræsentanten for modtageren, Stefan Linderås, kunne bagefter fortælle, at det faktisk er de forrige ejere, som nu har fået, eller rettere sagt købt, kirken. Prisen var symbolsk, én svensk krone.
Ejeren betegnes altid som en stiftelse under de svenske vestkystfiskere. Det fulde navn er "Stiftelsen for kirker bygget for vestkystfiskerne i udlandet", og det var den stiftelse, der i sin tid overlod det til den svenske kirke i udlandet at drive kirken i Skagen.
Stefan Linderås er kasserer i stiftelsen, og han fortæller, at der ikke kommer til at ske noget i kirken i Skagen umiddelbart.
Stiftelsen har ikke økonomiske midler til at drive kirken i Skagen hele året. Det er planen, at den skal være åben som kirke og som samlingssted for svenske fiskere, der ligger i havn i Skagen, og for svenske turister, som besøger Skagen, og for alle andre, som gerne vil komme i den, i sommerhalvåret.
Stiftelsen vil fortsat drive kirken som sømandskirke, og planen er, at det primært skal være pensionerede svenske præster, der kommer til at stå for både kirken, forsamlingslokalerne og det lille vandrehjem, som har 18 sengepladser.
Desuden håber man, at der er frivillige fra både Sverige og Skagen, der vil give en hånd med i kirken
- Det har været meget populært hos unge svenskere at tage til Skagen for at blive gift, og vi håber, at vi også fortsat vil kunne have vielser i kirken i de måneder, den er åben, siger Stefan Linderås.
- Vi håber også, at kirken i Skagen på en eller anden måde vil kunne være et tilbud til konfirmander, men på hvilken måde det i givet bliver, er der ikke klarhed over.
Den kristne svenske organisation Elida, som virker under mottoet Sailing for Jesus, og som gennemfører konfirmandundervisning på togter med skibet Elida har tidligere meldt ud, at den gerne vil støtte kirken i Skagen ved at benytte den, når Elida er i havn i Skagen.
Der er dog, ifølge Stefan Linderås, endnu ikke nogen kontakt mellem stiftelsen og Elida.
Stefan Linderås oplyser, at kirken i Skagen i dag er den eneste tilbageværende af de kirker, der blev bygget til brug for de svenske vestkystfiskere. Tidligere var der også en kirke i Hirtshals og en i Egersund i Norge
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .