Modtag vores nyhedsbreve

Modtag vores nyhedsbreve

Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

.
.
.
.
4
Billeder

AF: Charlotte B. Ottesen, charlotte.b.ottesen@nordjyske.dk

.

Sommerhuse tvinges til nedrivning

.

Sommerhuse, som på grund af nedstyrtning er til fare for strandgæster og miljø, skal rives ned eller flyttes.

E-mail Print
.
Inden for tre uger skal sommerhuset yderst på "Tangen" i Lønstrup rives ned. Huset er nu så tæt på at styrte i havet, at ejeren netop har fået et påbud af Hjørring Kommune om, at få revet huset ned.
- Det er både af hensyn til gæsterne på stranden, som kan komme til skade og så er det af hensyn til naturen, som kan blive forurenet af byggematerialer. Falder tagplader med asbest ned, så har vi pludselig et miljøproblem, forklarer beredskabsinspektør Knud Børge Møller fra Hjørring Kommune.
Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra sommerhusejeren, som dog har lovet kommunen at få gjort noget ved nedstyrtningstruede sommerhus. Sommerhuset har stået tomt siden 2009, hvor et skred fik huset helt ud på kanten.
Det er en ejers ansvar, at sørge for enten at flytte sit hus tilbage på grunden eller få det revet ned, hvis det er ved at styrte i havet. Hjørring Kommune skal føre tilsyn med, om det også sker i praksis og derfor har den første sommerhusejer i denne omgang fået et påbud. Der er flere huse faretruende tæt på havet og flere af dem risikerer inden for den nærmeste fremtid få et påbud om at rive ned eller flytte deres huse.
- Denne vinter har været ekstremt hård for vores kystlinje og derfor er der nogle stykker, der nu er tæt på at ryge i havet og det er altså nemmere at rive et hus ned end at rende rundt på stranden og forsøge at rydde op, fastslår Knud Børge Møller.
Hjørring Kommune kan endnu ikke sige, hvilke huse, der kan forvente et påbud.
Ny praksis for huse på vej ned
Det er rigtig mange år siden, at Hjørring Kommune har haft så mange huse på vej i havet og derfor har der ikke været en fast procedure for, hvornår husejeren får et påbud.
Men sådan en procedure er kommunen nu i gang med at lave.
- Vi vil gerne være på forkant og i dialog med ejeren, så vi ikke har huse, som hænger på vippen. Det betyder bare at alle er under et tidspris. Så inden det går helt galt, så vil vi gerne have taget hånd om sagen, siger beredskabschefen.
I løbet af vinteren er ét par huse ved Nørlev styrtet helt eller delvist i havet.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .