Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Kig ind og kom i form

Kig ind og kom i form

.
.
.
.
4
Billeder

AF: Katja Christensen katja.christensen@nordjyske.dk

.

Stjerner i mørket

.

FILMDRØMME 26-årige Mads Jeppesen lever sin drøm: at fortælle gennem billeder og senest i en dokumentar om New Yorks musikundergrund

E-mail Print
.
Et sted derude er der historier, der venter på, at nogen ser og fortæller dem. De findes alle vegne også i Aalborg, hvor 26-årige Mads Jeppesen er fra, og i New York, hvor han rejste til, da han forrige sommer stod med sin bachelor i kommunikation:
- Jeg solgte alt, hvad jeg havde for at få råd til at komme derover, siger Mads.
Så begyndte historien. Først i San Francisco, hvor Mads traf en franskmand ved navn Alex. Alex tog Mads med til en såkaldt open mic aften, hvor kunstnere fra gaden kan komme og optræde og håbe, at de måske en dag bliver opdaget. Alex og Mads talte om at lave en lille film fra kunstnermiljøet og smide den på nettet.
Jeg er her med mit kamera
Mads begyndte at filme til forskellige open mic arrangementer samtidig med, at han spurgte de forskellige kunstnere, hvorfor de var der. Han fik ved et lykketræf et ulønnet job som altmuligmand hos den danske producer Lars Knudsen, der senest har stået bag filmen "Beginners" med blandt Ewan McGregor i hovedrollen:
- Det var helt vildt at få sådan en chance. På en måde tror jeg, at en af grundene til, at den lille 10 minutters film udviklede sig til en dokumentar, var, at jeg ville vise over for Lars Knudsen og mig selv, at jeg ikke bare var en nobody. Jeg ville anerkendes, ler Mads.
Møder mellem mennesker
Mads mødte den 27-årige Jenny i New Yorks alternative kunstnermiljø. Hun drømmer om at blive skuespiller:
- Hun er fantastisk og er en af de personer, jeg følger i min dokumentar, og som jeg håber, at det lykkes at filme, når hendes talent forhåbentlig snart bliver opdaget.
Det var også Jenny, der førte Mads til en anden af dokumentarens hovedpersoner:
- En aften sagde Jenny til mig, at jeg skulle tale med ham fyren med det lange hvide skæg og de sorte briller ovre i hjørnet.
Mads greb opfordringen og kastede sig ud i en samtale med den lidt løjerlige mand, der til tider var temmelig svær at forstå på grund af en talefejl:
- Han sagde noget om, at han havde instrueret filmen "American History X", og jeg kan huske, at jeg tænkte, at hvis det passede, hvorfor var han så her?
Mads gik hjem og googlede mandens navn - Tony Kaye - og fandt ud af, at han faktisk var filminstruktør - også på "American History X":
- Det var stort, og så viste det sig, at Tony Kaye godt kunne lide, at jeg var gået i gang med at filme uden noget filmselskab i ryggen, og at han gerne ville medvirke i min film, ikke som instruktør, men som en mand, hvis ønske det er, at andre skal høre, hvad han vil sige gennem sin musik.
Med to stærke hovedpersoner blev den lille film droppet, og Mads gik i gang med at tænke i en hel dokumentarfilm.
Drømmen mangler penge
Foreløbig har Mads 30 timers bånd, som han sidder og klipper hjemme hos sin kæreste Louisa i Øgadekvarteret i Aalborg:
- Vi mødte hinanden en uge før jeg tog til USA, og jeg blev meget forelsket, så det var en hård start, siger Mads, der dog planlægger at blive hos Louisa det næste halve år for at skaffe 105.000 kroner til at færdiggøre sin dokumentar om de uopdagede kunstnere i New Yorks natteliv:
- Ja, jeg er lidt på bar bund med, hvordan man skaffer så mange penge, men nu afprøver jeg en amerikansk metode her i Nordjylland.
Mads er tydeligvis endnu ikke blevet en pågående New Yorker, men er snarere stadig en lidt genert nordjyde, der synes, at det er grænseoverskridende at skulle spørge andre om penge:
- Det er ikke, fordi jeg ikke kan gøre filmen færdig for mindre penge, men historien om alle de mennesker, der følger deres drøm, selv om det betyder fattigdom, synes jeg er vigtig at få ud på den bedste måde, siger han og holder fast i beslutningen om at forsøge at få folk til at støtte sit projekt:
- Selv det mindste beløb vil gøre mig rigtig glad, og hvis man ikke har mulighed for at benytte internettet, hvor indsamlingen kan findes, så kører jeg gerne ud i hele landet for at hente donationer og siger pænt tak med løfte om, at filmen nok skal blive til noget, og at alle givere vil blive nævnt i rulleteksterne.

Støtte til Mads Jeppesens dokumentar "Somewhere in the Dark", kan ske på: http://www.indiegogo.com/somewhereinthedark eller www.facebook.com/somewhereinthedarkfilm eller på telefon: 25 47 07 69.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .