Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Prøv NORDJYSKE Stiftstidende e-avis

Bestil avis her

Bestil avis her

.
.
.
.
2
Billeder

AF: Ole Iversen thisted@nordjyske.dk

.

Store udfordringer på Hanstholm Havn

.

Gert Christensen, tidligere skibsfører og navigatør, projektansvarlig for "Serviceprojekt Hanstholm" og sælger for Hanstholm Flydedok

E-mail Print
.
Hanstholm Havn og havnens virksomheder står over for mange og store udfordringer, og Gert Christensen sidder midt i det.
Den mangeårige skibsfører og navigatør har siden januar været ved roret både som ny sælger i Hanstholm Flydedok, hvor den mangeårige leder Thomas Christensen stoppede for nylig, og som projektansvarlig for det treårige "Serviceprojekt Hanstholm", der slutter næste sommer. Det er et fem millioner kroners projekt, der skal udvikle og vækste 19 virksomheder, når det gælder kompetencer, marketing og personaleudvikling i samarbejde mellem Erhvervs- og Byggestyrelsen og Hanstholm Havneforum.
- Når havneudvidelsen kommer - jeg siger ikke "hvis" - så skal virksomhederne på havnen være klar. Det nytter ikke noget at begynde at tænke over det, når havnen står klar. Det er nu, siger han.
Det er nu, at de certificeringer, som er afgørende for at få foden indenfor i de kæmpestore markeder, der ligger i vindmølleindustrien og ikke mindst offshore, skal hives hjem. Men også på marketingssiden skal Hanstholms virksomheder udvikles - hjemmesiderne skal være i orden. Og så er det også vigtigt at tænke HR (Human Resources, personalepleje, red.) ind i de nye udfordringer, siger Gert Christensen.
Dokken er vigtig
Gert Christensen skal bruge halvdelen af sin arbejdstid som sælger for Hanstholm Flydedok.
- Vi skal også ud at sælge den, for den er et vigtigt aktiv for virksomhederne og for Hanstholm som reparationshavn. Jeg skal nu sætte fokus på Norge. Men samtidig skal jeg sammen med ejerkredsen bag dokken prøve at lægge en strategi for en ny dok.
- For den nuværende flydedok lever på lånt tid. Dels er den gammel, dels især på grund af dens manglende kapacitet. Når det gælder skibe over 1500 tons og 14 meter og mere end seks meter dybgang, kan den ikke bruges til at servicere de stadigt større fiskeskibe, der bruges i dag.
- Hvis vi vil have en flydedok, eller en anden dok for den sags skyld, så skal den kunne tage de skibe, der benyttes i dag. Heldigvis har dokken netop haft en rigtig god april med fyldt ordrebog, men det bliver sværere at finde arbejde til dokken, som i dag ejes af Hanstholm Skibssmedie, hvor medejer Jesper Petersen er indsat som ny direktør for dokken, Hanstholm Elektronik og Hanstholm Smede og Maskinfabrik ved Poul Zohnesen.
.
  .
  .
  .
  Denne artikel kan ikke kommenteres.
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste - Nyheder
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .