.
.

.

Offensiv fodbold skal give Italien EM-titlen

.

Italien har med en overraskende offensiv indstilling fundet succesformlen under landstræner Cesare Prandelli

E-mail Print
.
Der er sket noget med Italien under landstræner Cesare Prandelli i løbet af EM-turneringen i Polen og Ukraine, hvor Spanien i aften venter i finalen.
Det er blevet åbenbaret for verdens fodboldpublikum, at italiensk fodbold ikke længere er ultradefensiv og destruktiv, men derimod kendetegnet ved offensiv og direkte angrebsfodbold.
En ny stil, der samtidig har vist sig så effektiv, at italienerne nu blot er en enkelt sejr fra en overraskende EM-triumf, hvis det lykkes dem at slå Spanien i finalen.
Spanierne er paradoksalt nok blevet kritiseret for holdets utallige afleveringer, den overvældende boldbesiddelse og begrænsede vilje til hurtige angreb.
Prandelli selv er overbevist om, at han har fundet opskriften på italiensk succes.
- Vi vil altid forsøge at spille fodbold. Det er vores styrke, og mine spillere er fuldstændig overbeviste om, at det, vi har gjort i de sidste måneder, er det rigtige, siger Prandelli, som dog fortsat ser Spanien som favoritter til søndagens finale.
- De er favoritter, fordi de har arbejdet og spillet på den samme måde i mange år. De dominerer alle kampe, siger den italienske træner, hvis hold er det eneste, der har formået at score mod Spanien under denne slutrunde.
Det skete i holdenes første kamp i gruppe C, som endte uafgjort 1-1.
- Vi leder efter Spaniens svageste punkter. Det har vi arbejdet på, men det bliver ikke let.
- Det er Spaniens tredje finale i træk, og det betyder, at de har store kvaliteter. Men vi er vokset siden starten af turneringen, og nu er vi virkelig et hold, mener Prandelli.
/ritzau/
.
.
  .
  .
  .
   

  Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.

  Bliv den første og fortæl hvad du mener...

  .
  .
  .
  .
  .
  .RelatedStories.cshtml
  mest læste -
  .
  .
  .
  .

  Forsiden lige nu

  .
  .