annoncørbetalt indhold

Aalborg Lufthavn: Flere rejser til Spanien i 2018

Spanien er nordjydernes foretrukne rejsemål, og i 2018 runder antallet af flysæder fra Aalborg Lufthavn til det populære sydeuropæiske land for første gang 200.000 pladser.

Spanien har meget at byde på: Alicante, Barcelona og Malaga på den spanske østkyst eller Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera og Tenerife blandt De Kanariske Øer. Eller hvad med middelhavsklassikeren Mallorca og Andalusiens hovedstad Sevilla? Aalborg Lufthavn har ikke færre end ni spanske rejsemål i 2018, og det er der mange gode grunde til.

Spanien er nemlig blevet både danskernes og særligt nordjydernes foretrukne feriedestination. I 2017 har 180.300 passagerer fløjet til og fra Aalborg Lufthavn til de populære spanske rejsemål, og når efterspørgslen overgår udbuddet, så er der ikke andet for end at øge antallet af flysæder:

- Spanien er i dag den langt største feriedestination. Og det forstår jeg sådan set godt. Spanien har alt - både inden for og uden for højsæsonen, og du kan næsten selv bestemme, hvor godt vejr du vil have - uanset om du vil vandre i bjergene, spille golf i Sydspanien, se fodbold i Barcelona, afstresse på stranden eller andet. Hvis det var muligt at udbyde et 10-turs kort til Spanien, så tror jeg, at det ville være populært, siger Rikke Mølgaard, der er salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn.

Derfor øges antallet af flysæder fra Aalborg Lufthavn til Spanien i 2018 med 13 procent til ikke færre end 203.910 flysæder. Og Rikke Mølgaard er sikker på, at alle sæder nok skal blive solgt:

- Spanien er en sikker vinder for flyselskaberne, og vi kan allerede nu se et massivt salg af forårsrejser og sommerferier til Spanien. Derfor er jeg ikke bekymret for, at de næsten 25.000 ekstra billetter, der udbydes i år, nok skal blive solgt, fortsætter hun.

Barcelona er populær som aldrig før

Det tager kun tre timer at flyve direkte fra Aalborg Lufthavn til millionbyen Barcelona, og det er der flere og flere nordjyder, som gør. Det skyldes først og fremmest, at Barcelona er tillokkende for både børn, unge, par uden børn, familier og seniorer. Og det er usædvanligt, at et rejsemål tiltrækker så mange forskellige målgrupper, forklarer Rikke Mølgaard:

- Vi foretager løbende undersøgelser, der kortlægger de rejsendes adfærd. Vi ser blandt andet på, hvem der rejser hvorhen og med hvilket formål. Her er Barcelona unik, fordi byen tiltrækker alle målgrupper. Der er drengeklubben, der skal se verdens bedste fodboldklub FC Barcelona spille på Camp Nou, der er veninderne, der skal shoppe og slikke sol. Der er familierne, der vil kombinere storby- og strandferie. Der er par i 50’erne, som vil se på arkitektur af Gaudí og på opførelsen af verdens mest spektakulære kirke Temple Expiatori de la Sagrada Familia, og sådan kan man blive ved. Det er helt unikt for Barcelona.

Rikke Mølgaard siger supplerende, at flere og flere også vælger Barcelona som startdestination for en rejse ind i landet. Det kan være enten med indenrigsfly fra Barcelona til Santiago eller Madrid, eller det kan være med bus til en af hovedbyerne på den 800km lange vandrerute Caminoen.

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er et andet og helt aldeles unikt spansk rejsemål. Fra Aalborg Lufthavn kan man rejse til ikke færre end fire af de syv øer i øgruppen, nemlig Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera og Tenerife. Øerne ligger i Atlanterhavet kun godt 100km fra den marokkanske kyst og har tropisk klima. Det giver et ideelt vejr for turisme hele året rundt med dagtemperaturer om vinteren på ca. 25 grader og dagtemperaturer om sommeren på godt 30 grader. Vejret er således meget stabilt, og der regner stort set kun i oktober og november:

- De Kanariske Øer er populære feriedestinationer hele året rundt. Det tager godt 5 timer at flyve direkte fra Aalborg Lufthavn, og er det vinter i Danmark, så er det altså et helt andet vejr, du kommer ned til. Også De Kanariske Øer er populære hos både unge, familier og seniorer, og er man ikke til Gran Canaria eller Tenerife, så er man med stor sandsynlighed til Fuerteventura eller La Gomera. Og der er jo mulighed for at nå alle syv øer, når først du er kommet afsted, siger Rikke Mølgaard videre.

Golfrejser en masse

Spanien er også blevet en af nordjydernes foretrukne golfdestinationer. Her er det særligt Sevilla og det sydvestlige Spanien, der grænser op til Portugals Algarve-kyst, der er populær. Fra lufthavnen i Sevilla er der kun korte afstande til golfresorter i både Cadiz- og Huelvaregionen, og her finder man nogle af Europas smukkeste og bedste golfbaner, og der er næsten garanti for godt vejr fra april til oktober.

Mange danskerboliger i Alicante og Malaga

Et 10-turskort til Spanien kunne være relevant for destinationerne Alicante og Malaga. Her har en del nordjyder egen feriebolig, og det er naturligvis ikke bare ejerne selv, der gør brug af muligheden for at tage en smuttur ned til varmen. Sandsynligheden for, at boligen udlånes eller udlejes til andre danskere er stor, og ikke mindst derfor giver det god mening med de direkte flyruter til både Alicante og Malaga.

Mallorca har genopfundet sig selv

I 2017 var det ikke mindre end 60 år siden, at Simon Spies for første gang sendte de ferie- og solhungrende danskere til den spanske middelhavsø Mallorca. Sidenhen blev Mallorca symbolet på dansk charterturisme - og det var ikke altid i positive vendinger, at den smukke ferieø blev omtalt. Men i det seneste årti er Mallorca genopstået som en populær og eftertragtet ferieperle:

- Mallorca er gået fra grisefest og masseturisme i forrige århundrede til i dag at være en yderst attraktiv turistø. Mallorca har ganske enkelt genopfundet sig selv - blandt andet takket være et vellykket samarbejde mellem øens hoteller og delstatsregeringen. Infrastrukturen er blevet fornyet, og de gamle og mindre kønne betonhoteller fra 1970’erne er blevet fjernet til fordel for både nichehoteller og kædehoteller som Marriott og Hilton, siger Rikke Mølgaard afslutningsvis.

Du kan læse mere om de mange spanske rejsemål fra Aalborg Lufthavn på www.aal.dk. Her kan du søge blandt alle Aalborg Lufthavns rejsemål og blive inspireret til enten en bytur til Barcelona, en golftur til Sevilla, en badeferie til Alicante, Malaga, Mallorca eller på De Kanariske Øer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst