annoncørbetalt indhold

Aalborg vinder på venlighed

Mange pile peger i den rigtige retning for Aalborg. Jobskabelsen slår både København og Aarhus, og Aalborg er Danmarks flotteste handelsby med Europas lykkeligste borgere. Og sådan kunne man blive ved.

Direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) Ernst Trillingsgaard har fulgt Aalborgs udvikling i en menneskealder, og han er ikke i tvivl om, at det er den nordjyske venlighed, der giver os et forspring i forhold til andre. Venligheden er nemlig også medvirkende til, at AKKC stadig er Aalborgs største og bedste mødested.

Ernst Trillingsgaard har været direktør i AKKC siden 1985, og han har oplevet både op- og nedture i branchen. Men i alle årene har han selv troet mest på en fastholdelse af gamle dyder som personlig betjening, imødekommenhed, service og et stort engagement. Det kan gæsterne mærke, uanset om de kommer til koncert, teater, en messe eller et møde:

- Jeg ved jo godt, at mange siger det samme. Nemlig, at service og personlig betjening er i top. Men det er altså ikke nok at sige det eller at skrive det på en hjemmeside. Det skal være en del af den iboende kultur og har man det ikke i sig, så skal man enten finde en anden branche, eller varetage opgaver, der ikke er kunderettede. Sådan er det hos os, og det er det, som gæsterne gang på gang fremhæver, når de har været her, fortsætter han.

Og netop anbefalinger fra mund til mund er AKKCs største fødekanal. Mange lokale virksomheder, foreninger og offentlige institutioner booker kun mødelokaler få gange om året. Derfor læner de sig meget op af de anbefalinger, de får fra familie, venner, kolleger og samarbejdspartnere:

- Markedsføring er jo blevet en meget kompleks størrelse, og vi bliver alle forsøgt påvirket på mange forskellige måder. Men her mærker vi, at personlige anbefalinger vinder indpas som en modtrend til de mange kommercielle påvirkninger. Når kunderne har haft en god oplevelse og føler sig velkomne i vores hus, kommer de gerne igen og fortæller også gerne andre om deres oplevelse, fortsætter han.

Gode fysiske forhold er en selvfølge

Tanja Markussen er møde- og konferencechef i AKKC og har været i centret i mere end 25 år. Hun er opflasket med AKKC-kulturen og får ofte opkald fra kunder, der siger: "Vi hører, at hos jer kan tingene lade sig gøre. I har en forståelse for, hvad det er vi gerne vil og er gode sparingspartere for os". Det er naturligvis et udsagn, der forpligter, men hun er ikke bange for at skuffe, selvom forventningerne er høje:

- Tidligere var der meget fokus på de fysiske forhold og at se noget nyt. Det er der også i dag, men nu er det mere en selvfølge, at et mødelokale er indbydende, og at al det nødvendige AV-udstyr er til rådighed. Derfor skal du adskille dig på andre parametre, og det gælder alle vores møder, forklarer hun.

Tanja Markussens afdeling tæller tre faste medarbejdere, men ofte er hele huset i sving, når de mest forunderlige udfordringer skal løses for kunderne:

- Det vigtigste er at interessere sig for den enkelte kunde, og at tage dennes udfordringer alvorligt. Det kan være, at der er behov for at rådgive om, hvordan mødet bedst afvikles, eller det kan være, at vi skal hjælpe med at finde indslag/kunstnere til aftenens program. Det kan også være, at der pludselig sker ændringer i deltagerantallet eller der ønskes en anden opstilling, hvilket betyder at der skal findes et nyt lokale. I det hele taget møder vi alle forespørgsler med stor venlighed og et dybfølt ønske om at løse dem og at rådgive kunden bedst muligt. Uanset hvad er kunden det vigtigste for os, fortsætter Tanja Markussen.

Hun har i alt 55 kolleger i AKKC samt knap 50 kolleger, der er ansat i husets Restaurant Papegøjehaven, der også løfter en stor del af den service, som AKKC er blevet så kendt for.

Kulturen er mest kendt, men møder fylder mest

Når snakken falder på AKKC, er det ofte de kulturelle arrangementer i form af koncerter og forestillinger, som fylder mest i den almindelige nordjydes bevidsthed. Men det er det store antal af små og store møder, som fylder flest sider, når ugens aktivitetsliste gennemgås på direktørens kontor:

- Det er klart, at Cirkusrevyen, teaterforestillingen DIRCH eller en koncert med Paul Simon vækker større opmærksomhed end et møde med 30 personer i et af vores mødelokaler. Men for os er alle arrangementer lige vigtige, og sådan skal gæsterne i vores hus også gerne opleve det. Der er altså ikke noget, der er for småt eller for stort. Vi glæder os over hvert et arrangement, og hver en gæst, der vælger at besøge os. Sådan er den nordjyske venlighed, og det kommer vi altså til at få endnu mere gavn af i årene fremover, slutter Ernst Trillingsgaard.

AKKC havde sidste år ikke færre end 541.989 besøgende. Heraf tiltrak møde- og kongresområdet 137.770 gæster svarende til en fremgang på 11.000 gæster sammenlignet med 2014. Her spiller de gode tilkørselsforhold og parkeringsmuligheder i nærheden af AKKC også en rolle i, at huset er et attraktivt mødested.

I 2016 forventer AKKC endnu en gang vækst inden for møde- og kongresområdet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.