annoncørbetalt indhold

Alle kan få en frisk start på Aalborg City Gymnasium

Rummelighed og åbenhed er nøgleordene hos Aalborgs almene gymnasium i centrum. Her er der plads til alle, uanset om man starter på en ungdomsuddannelse for første gang eller allerede er i gang med en gymnasial uddannelse og har brug for en frisk start.

Den travle eksamenstid på landets gymnasier er skudt i gang, og for nogle er det lig med søvnløse nætter og ondt i maven. Eksamensperioden giver også anledning til at reflektere over det forgangne skoleår, og nogle elever kommer måske frem til, at der er behov for en pause eller en frisk start på et nyt gymnasium efter sommerferien:

- Der kan være flere årsager til, at elever vælger at skifte skole undervejs i deres ungdomsuddannelse. Vi oplever, at det kan skyldes alt fra det sociale og faglige til stress og eksamensangst, mens nogle ganske enkelt bare har brug for en ny start eller har fortrudt sit valg af skole eller studieretning. Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på, at det ikke er for sent at skifte, selvom man er i gang med sit første eller andet år på gymnasiet eller har haft brug for en pause midtvejs, fortæller rektor på Aalborg City Gymnasium Mette Bilstrup og fortsætter:

- Vi står altid klar til at hjælpe de elever, der ønsker at skifte skole eller er i tvivl om, hvad de skal gøre. Det har vi mange års erfaring med, og vores gymnasiale tilbud gør det typisk nemmere for eleverne at tilrettelægge deres eget uddannelsesforløb. Som en mindre skole er vi også meget tæt på eleverne, og alle vores lærere er dygtige til møde den enkelte elev i øjenhøjde, og vi er derfor godt rustet til at favne alle dem, der har motivationen til at lære og uddanne sig.

Tager individuelle hensyn

Selvom det kan virke uoverskueligt at skifte skole midt i sin uddannelse, betyder det ikke, at eleven skal starte forfra på sin STX- eller HF-uddannelse. Der er nemlig mulighed for at få merit i de fag, eleven allerede har afsluttet på sin tidligere skole, hvilket sikrer en nem og ukompliceret overgang:

- Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at elever, der har brug for en ny start, som udgangspunkt har mulighed for at få det hos os, uden de skal starte helt forfra. Vi tager altid hensyn til den enkelte elevs situation og giver naturligvis merit, hvor det er muligt. På den måde kan en elev, som har gennemført 1.G andetsteds, alligevel nå at færdiggøre sin gymnasiale uddannelse samtidig med sine gamle klassekammerater grundet vores mangeårige erfaring med 2-årige STX-uddannelser og HF-enkeltfag, forklarer Mette Bilstrup.

Mange muligheder

Aalborg City Gymnasium adskiller sig fra byens andre gymnasier ved at tilbyde en fuld STX-uddannelse på kun to år i modsætning til den traditionelle 3-årige gymnasieuddannelse. Aalborg City Gymnasium er således særligt attraktiv for elever, der drømmer om at starte sin videregående uddannelse hurtigst muligt. Som noget nyt er det også muligt at læse en overbygning til den klassiske HF-uddannelse eller EUX 1. del, som dermed giver eleverne direkte adgang til de lange videregående uddannelser.

- Vi har i flere år udbudt HF-enkeltfag, som eleverne også kan sætte sammen til en hel HF-uddannelse. Overbygningen gør det muligt for eleverne at opgradere HF-uddannelsen, således den giver adgang til bl.a. universitetet på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Det er dermed blot det seneste initiativ fra vores side, der skal sikre, at så mange som muligt kan få netop den uddannelse, de drømmer om, fortæller Mette Bilstrup.

Aalborg City Gymnasium sætter en ære i at favne alle, der har motivationen til at tage en ungdomsuddannelse – uanset baggrund. Som det eneste gymnasium i landet tilbyder Aalborg City Gymnasium fx en 2-årig naturvidenskabelig uddannelse, STX-Science, som er en helt særlig talentklasse for elever, der ønsker at dygtiggøre sig inden for naturvidenskab – og af samme årsag har denne linje også de højeste adgangskrav for en gymnasial uddannelse i Danmark.

- Vores rummelighed og søgen efter at give plads til alle er ikke ensbetydende med, at vi går på kompromis med det faglige niveau på skolen. I manges øjne er vi stadig kendetegnet ved at have Danmarks hårdeste studentereksamen, og naturligvis er uddannelsen hård og intens, når den kun varer to år. Ikke desto mindre formår vi at favne de fleste, og det har vi til august hele 80 års erfaring med, lyder det fra Mette Bilstrup.

Kig forbi gymnasiet

Er du en af dem, der er i tvivl om din nuværende ungdomsuddannelse, eller drømmer du om at påbegynde en STX eller HF på Aalborg City Gymnasium, så er der mulighed for at komme forbi til ”drop in-dage” den 6. og 20. juni kl. 14-17. Her er der mulighed for at danne sig et indtryk af skolen, få en uforpligtende snak med en studievejleder og høre nærmere om gymnasiets forskellige tilbud. Tilmelding er ikke nødvendigt.

Læs mere om mulighederne på Aalborg City Gymnasium her: www.aalborgcitygymnasium.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.