annoncørbetalt indhold

Almene boliger er nøglen til en langsigtet vej ud af coronakrisen

Nye almene boliger og renovering af det eksisterende almene boligbyggeri er nøgleelementer i forhold til at sætte gang i væksten og komme ud af krisen i Nordjylland. Ifølge Himmerland Boligforening er det også en langsigtet løsning, som vil bidrage til at dække et fremtidigt behov for boliger til blandt andre seniorer, singler og familier.

Coronakrisen har for alvor bidt sig fast i hele landet med tomme butikker, dalende aktivitet hos virksomhederne og stigende ledighed blandt befolkningen. Særligt i Nordjylland stiger ledigheden, og i marts måned var der ifølge Danmarks Statistik således hele 13.937 fuldtidsledige i landsdelen. Siden februar er bruttoledigheden steget med 0,7 procentpoint, hvilket er den største stigning målt i samtlige landsdele.

Der er derfor behov for tiltag for igen at sætte gang i beskæftigelsen, og her er den almene boligsektor et oplagt sted at starte. Det mener man hos Himmerland Boligforening, der råder over mere end 7.500 boliger i Aalborg og resten af Nordjylland.

- Bygge- og renoveringsprojekter er et oplagt sted at starte for at få samfundshjulene til at køre rundt. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilke byggeprojekter man vælger at fremskynde, og her er netop nybyggeri og renovering af den almene boligsektor en langsigtet løsning, der ikke blot kickstarter økonomien og beskæftigelsen på kort sigt, men også gør en markant forskel i forhold til samfund, klima samt de nordjyske kommuners og borgeres behov på lang sigt, lyder det fra direktør hos Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

BlåkildevejSeniorboligerSeniorboligtorvAfdelingsbilleder 2017 Terrasse Krukker planter Blomster

BlåkildevejSeniorboligerSeniorboligtorvAfdelingsbilleder 2017 Terrasse Krukker planter Blomster

Flere almene boliger til seniorer og børnefamilier

Blandt de fremtidige behov i Nordjylland står blandt andet senioregnede boliger højt på listen. Ser man på Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning for landsdelen vil antallet af ældre over 60 år nemlig stige fra 1.478.705 i 2020 til 1.876.185 i 2040. En udvikling der kort og godt kræver flere boliger, der lever op til seniorernes krav og levevis.

- Der er blevet – og bliver stadig – bygget rigtig mange nye boliger i Aalborg, men de fleste boliger henvender sig enten til studerende eller par med en indkomst i den højere ende af skalaen. Der er derfor et hul i form af manglende boliger til eksempelvis singler og børnefamilier uden høj indkomst. Hvis vi skal imødekomme kommunens stigende behov for seniorboliger, og samtidig dække behovet for økonomiske boliger til singler og børnefamilier, skal vi derfor bygge langt flere almene boliger til disse grupper, end vi gør i dag, siger Ole Nielsen og fortsætter:

- At sætte gang i byggeriet af nye almene boliger vil således ikke udelukkende bidrage til beskæftigelsen i kommunen og støtte det nordjyske erhvervsliv – det vil tilmed bidrage til at løse et fremtidigt problem i form af manglende boliger til seniorer, singler og almindelige børnefamilier i området. På den måde har man mulighed for at slå to fluer med ét smæk.

Almen boligrenovering bidrager til samfund og klima

Udover nybyggeri i den almene boligsektor er renoveringsprojekter i sektoren en anden knap, som man med fordel kan trykke på for at løfte sig ud af krisen. Den første maj foreslog regeringen således at afsætte 30 milliarder kroner til renovering af almene boliger, hvilket man hos Himmerland Boligforening glæder sig over:

- Det er virkelig positivt, at regeringen nu vil lade renoveringsprojekter i den almene boligsektor bane vejen for at komme ud af krisen. Det bidrager positivt til arbejdsmarkedet og samfundet generelt her i Nordjylland, og derudover kommer det selvfølgelig vores mange lejere til gode. Samtidig kan de mange energirenoveringer kombineres med den grønne omstilling, så det kan jo nærmest ikke blive mere positivt.

For at bidrage til økonomien under coronakrisen besluttede Himmerland Boligforening desuden for nylig at fremrykke håndværkeropgaver for flere millioner kroner, som alligevel skulle laves. Det omfatter eksempelvis opgaver som omfugning af murværk, udskiftning af gummifuger på vinduer og udskiftning af eksisterende og opsætning af nye hegn.

Himmerland Boligforening beskæftiger sig med boliger, men har i modsætning til private ejendomsvirksomheder sit primære fokus på by- og samfundsudvikling frem for boligudvikling. Boligforeningen tager derfor socialt ansvar for de mange lejere og samarbejder desuden med det lokale foreningsliv for at bidrage til lokalmiljøet. Et af samarbejderne er det grønne partnerskab Green Hub Denmark, som har til formål at skabe en platform for grøn vækst i verdensklasse.

Vil du vide mere om almene boliger i Nordjylland? Så læs mere på Himmerland Boligforenings hjemmeside www.abhim.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.