annoncørbetalt indhold

Bæredygtighedsfestivalen 2019: Kom og få inspiration til en grønnere hverdag

Den 11. til 14. september er der bæredygtighedsfestival i Aalborg. Her kan du blandt andet smage økologiske lækkerier og få inspiration til en grøn livsstil.

Foto: Lucas Holler

Foto: Lucas Holler

Bæredygtighedsmarked, guidede ture, oplæg, debatter og gratis walk-in bio i klimaets tegn – der er masser af aktiviteter på programmet, når hele byen fra den 11. til 14. september fejrer klimaet til Bæredygtighedsfestivalen 2019. Her får den bæredygtige bevidsthed et ekstra boost, og der bliver sat fokus på alle Aalborgs grønne initiativer.

Siden 2013 har Aalborg Kommune afholdt Bæredygtighedsfestivalen, som for hvert år er vokset og vokset. Sidste år havde festivalen, som har til formål at fremme bæredygtighed og klimavenlig adfærd i Aalborg Kommune, hele 15.000 besøgende, og i år er der endnu en gang lagt op til et storslået arrangement:

- Vores vision er, at det skal være nemt at være grøn i Aalborg, og med bæredygtighedsfestivalen forsøger vi derfor igen i år at give inspiration til alle de aalborgensere og andre interesserede, som gerne vil leve mere bæredygtigt i hverdagen. Derudover sætter vi fokus på de mange lokale klimainitiativer, der allerede findes i Aalborg og omegn, lyder det fra Anders Du Mont-Thygesen, der er projektkoordinator hos Center for Grøn Omstilling i Aalborg Kommune, som står bag festivalen.

Foto: Lucas Holler

Foto: Lucas Holler

Skab overblik med ny web-app

Der er masser af grønne aktiviteter på programmet, når Bæredygtighedsfestivalen forvandler byen til en festlig fejring af klimaet. Og som noget nyt i år kan man gå ind og hente en web-app med en oversigt over alle events, som blandt andet inkluderer et storslået åbningsarrangement med borgmesteren og et bæredygtighedsmarked med et væld af forskellige stande og boder.

- Vi har i år udviklet en web-app, så man nemt kan få overblik over de mange arrangementer i byen. Her kan man se tid og sted for de enkelte events på det interaktive kort og læse en mere dybdegående beskrivelse. På den måde kan man udvælge og sætte tid af til de begivenheder, som lyder allermest spændende, fortæller Anders Du Mont-Thygesen og fortsætter:

- Og der er virkelig noget for enhver smag – hvad enten man er til oplevelser, underholdning, markeder, debatter eller foredrag. Samtidig er der plads til både at have det sjovt og være seriøs på én og samme tid.

Foto: Lucas Holler

Foto: Lucas Holler

Events dag for dag

Den første dag, onsdag den 11. september kl. 15.30 til 18.15, åbner borgmester Thomas Kastrup-Larsen Bæredygtighedsfestivalen 2019 til et storslået arrangement med fest og champagne, hvor der er fokus på partnerskaber mellem det offentlige, det private og uddannelsesinstitutioner. Til arrangementet vil den prestigefulde Bæredygtighedsprisen 2019 også blive uddelt, og det internationale bæredygtighedsdokument, Aalborg Charteret, fejrer sit 25-års jubilæum.

Om torsdagen den 12. september vil man også kunne opleve Mads Steffensen på Grøn Scene, som ligger nede på havnen. Han vil blandt andet være konferencier på arrangementet ”Landmanden, forbrugeren, NGO’eren – ved du hvem de er?”, som foregår fra kl. 16.00 til 18.00. Arrangementet sætter fokus på vores egne billeder af landmanden, forbrugeren, NGO'eren, politikeren, detailhandlen med flere, og disse billeder vil på underholdende vis blive udfordret.

Fredag den 13. september fra kl. 14.00 til 18.00 og lørdag den 14. september fra kl. 10.00 til 15.00 er der Bæredygtighedsmarked på havnen. Her er der et væld af forskellige boder med økologisk og vegansk mad, el- og hybridbiler, boligløsninger og møbler, elektronik og teknologi, genbrugstøj og meget mere. På web-appen er der en oversigt over de forskellige stande og beskrivelser af dem.

Hent web-appen og se det fulde program her: www.bæredygtighedsfestival.dk/app

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst