annoncørbetalt indhold

Bæredygtigheds-festivalen 2020 i coronavenlige klæder

Snart byder Aalborg Kommune atter velkommen til fire dage i klimaets, miljøets og bæredygtighedens tegn. Bæredygtighedsfestivalen 2020 løber nemlig af stablen den 9. til 12. september, og selvom rammerne er en smule anderledes i år på grund af corona, får du stadig rig mulighed for at blive klogere på, hvordan vi sammen gør kloden grønnere.

Grøn Agent i Aalborg Kommune og projektleder for Bæredygtighedsfestivalen Zacharias Brix Madsen glæder sig til fire dage med fuld fokus på klimaet.

Grøn Agent i Aalborg Kommune og projektleder for Bæredygtighedsfestivalen Zacharias Brix Madsen glæder sig til fire dage med fuld fokus på klimaet.

Traditionen tro kommer miljø, klima og bæredygtighed i højsædet, når fire dage med events, debatter, oplæg og aktiviteter for hele familien finder sted til Bæredygtighedsfestivalen 2020. Festivalen sætter i år særligt fokus på klimaet, og derfor er de fire dage også spækket med aktiviteter, der gør dig klogere på, hvordan du klimaoptimerer din hverdag.

Det er ottende år i træk, at festivalen afholdes, og hos Aalborg Kommune ser man frem til at fejre klimaet ved endnu en gang at sætte fuld fokus på planetens velbefindende:

- Arrangementet har til formål at flytte os alle i en grønnere retning, og vise, hvad man selv kan samt hvilke initiativer, kommunen tager. Heldigvis har Bæredygtighedsfestivalen udviklet sig til et tilbagevendende arrangement, som rigtig mange virksomheder og organisationer støtter op om. Så vi håber, at de vil være med til endnu en fejring af klimaet, fortæller Grøn Agent og projektleder for Bæredygtighedsfestivalen, Zacharias Brix Madsen.

Tegner og klimaforkæmper Anders Morgenthaler sætter Bæredygtighedsfestivalen 2020 i gang på underholdende vis onsdag den 9. september

Tegner og klimaforkæmper Anders Morgenthaler sætter Bæredygtighedsfestivalen 2020 i gang på underholdende vis onsdag den 9. september

Følg med bag skærmen eller i det fri

På grund af coronasituationen har Bæredygtighedsfestivalen 2020 fået nye klæder. For at begrænse større forsamlinger får man mulighed for at følge med i oplæg og debatter hjemme fra sofaen, da flere arrangementer bliver livestreamet på Facebook:

- På grund af den nuværende situation vil vi undgå at samle alt for mange mennesker ét sted, så derfor har vi i år valgt at livestreame flere af vores arrangementer. På den måde kan alle interesserede trygt følge med online i de mange spændende oplæg og debatter om alt fra klimatiltag i affaldssortering til bæredygtig fødevareproduktion, ligesom uddelingen af årets Bæredygtighedspris bliver livestreamet på Facebook, siger Zacharias Brix Madsen.

Selvom oplæg og debatter livestreames, bliver det stadig muligt at deltage fysisk i mange af festivalens andre events. Flere af aktiviteterne foregår nemlig i det fri, hvor det er nemt at holde behørig afstand til hinanden:

- Til trods for, at en del af vores arrangementer bliver streamet online, bliver der stadig rig mulighed for at komme ud og deltage i festivalen. Eksempelvis er vores bæredygtige klimavandring en oplagt mulighed for at komme med ud på en god gåtur, hvor man kan blive meget klogere på, hvordan vi arbejder med bæredygtig byudvikling i Aalborg Kommune, lyder det slutteligt fra Zacharias Brix Madsen.

Radio- og TV-vært Anne Kejser er tovholder og moderator på Bæredygtighedsfestivalens mange debatter.

Radio- og TV-vært Anne Kejser er tovholder og moderator på Bæredygtighedsfestivalens mange debatter.

Klimarigtige arrangementer for både store og små

Dagene byder på aktiviteter og arrangementer for alle med interesse for klima og miljø – uanset om du er sofaseer eller til en bæredygtig spadseretur.

Startskuddet lyder onsdag den 9. september kl. 14.00, hvor alle kan følge med live på Bæredygtighedsfestivallens Facebookside, når klimaforkæmper og tegner Anders Morgenthaler sørger for, at festivalen kommer underholdende fra start. Senere på dagen er der blandt andet mulighed for at overvære en spændende debat om bæredygtighed i fødevareindustrien med deltagelse af landmænd, forbrugere, restauratører, detailhandel og politikere.

Torsdagen står i forbrugerens tegn, hvor det handler om miljørigtige tøjvaner og bæredygtig turisme i Aalborg Kommune. Her vil det også være muligt at komme med på den bæredygtige byvandring i Aalborg med fokus på byens grønne projekter. Det er også denne dag, at en række grønne iværksættervirksomheder får sin ilddåb i Løvens Grønne Hule kl. 15.30.

Fredag kl. 14.00 er der fokus på grøn transport, mens FN’s verdensmål kommer til debat kl. 15.30. Senere Kl. 17.00 er der mulighed for at få et spændende indblik i, hvordan den grønne omstilling indtænkes i vores madkultur, samt hvordan vi får Aalborg i front inden for denne disciplin.

Om lørdagen kl. 10.00 går den store skraldejagt ind på tværs af hele Aalborg Kommune, når Bæredygtighedsfestivalen relancerer kampagnen ”Ren By. Grøn By”. Vælg en af de pågældende lokationer, grib en af de udlånte poser og skraldegrabbere, og vær med til at gøre kommunens grønne områder fri for skrald og affald. Det er også om søndagen, at foreningen Havhøst inviterer alle til en spændende snak om, hvordan man dyrker og tilbereder muslinger, ligesom der er mulighed for at prøve kræfter med kajakroning.

Du kan læse mere om de mange arrangementer og se det fulde program på www.bæredygtighedsfestival.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.