annoncørbetalt indhold

Brandvarmt boligmarked skaber stigende interesse for boliger i Hirtshals

Favorable huspriser, et spirende byliv og Vesterhavet lige udenfor døren skaber i øjeblikket øget efterspørgsel på boliger i Hirtshals, fortæller ejendomsmægler Anders Hansen fra Nybolig Hirtshals.

Salget af boliger buldrer i øjeblikket med rekordfart derudaf på landsplan, og samme tendens gør sig gældende i Hirtshals, hvor ejendomsmægler Anders Hansen fra Nybolig Hirtshals oplever henvendelser fra et stigende antal købere. Det skyldes særligt favorable priser på boligerne samt skønne naturomgivelser.

- Økonomien spiller selvsagt en afgørende rolle, når man skal ud og erhverve ny bolig. Det seneste år er priserne steget voldsomt i de større byer, og det betyder, at flere købere ser mod de lidt mindre byer, der dog stadig har en vis volumen og et rigt handelsliv. Her kan Hirtshals for alvor være med, og samtidig kan huskøbere spare helt op mod 50 procent sammenlignet med eksempelvis Hjørring, fortæller Anders Hansen fra Nybolig.

Tre typer af tilflyttere

Ifølge Anders Hansen kan tilflytterne i Hirtshals inddeles i tre grupper, der alle har det til fælles, at de søger den økonomiske tryghed, der følger med de lavere boligpriser, som Hirtshals kan tilbyde. Samtidig spiller nærmiljøet og den rige natur også en vigtig rolle for valget af kystbyen.

- Vi ser typisk tre typer af tilflyttere. Vi har børnefamilierne, der vender tilbage efter at have boet flere år i en af landets større studiebyer. Det er en tendens, der er yderligere accelereret under coronapandemien, fordi familierne ønsker at være tættere på bedsteforældrene, der kan hjælpe med børnepasning og så videre. Samtidig ønsker familierne typisk at sikre sig selv bedre økonomisk i en usikker tid.

- Derudover har vi dem, der får job i Hirtshals og siden flytter hertil fra Hjørring eller Aalborg, og endelig har vi tilflytterne fra Sjælland og København-området, der vil tættere på naturen og have en kvalitetsbolig til en god pris, forklarer Anders Hansen.

Han fortæller samtidig, at det er afgørende for køberne, at transporttiden til både Hjørring men også Aalborg er fordelagtig.

Skøn natur og rigt byliv

Det er ikke kun de åbenlyse økonomiske gevinster, der tiltrækker huskøbere til Hirtshals. De naturskønne omgivelser inden- og udenfor bygrænserne i Hirtshals betyder nemlig, at tilflytterne har muligheden for at integrere naturen i hverdagen, og det er ifølge Anders Hansen en attraktiv fordel for potentielle købere:

¬- Flere og flere huskøbere ønsker at få lidt højere til himlen og have naturen indenfor rækkevidde, og her udmærker Hirtshals sig særligt ved både at have det det barske Vesterhav, de milde grønne skove og nogle brede sandstrande i nærmeste omkreds. Du kan køre mountainbike i skoven, surfe på havet eller vandre i områdets bakkede klitter, bare for at nævne nogle få aktiviteter, lyder det fra Anders Hansen.

Han peger samtidig på, at Hirtshals i dag byder på et blomstrende byliv, hvor foreninger og erhverv samarbejder om at skabe et attraktivt miljø fyldt med oplevelser, ligesom flere og flere kunstnere slår sig ned i byen, fordi de finder inspiration i områdets barske natur. Det gør således Hirtshals til en levende by alle årets dage.

- På fælles initiativ fra borgere, foreninger og handelsdrivende er en lang række projekter opstået i Hirtshals. Eksempelvis er sidste hånd netop lagt på byens nye Solnedgangsplads, hvor dagens sidste solstråler kan nydes. Byen er gået fra at være en klassisk havneby til en aktiv og pulserende by i vækst med forskellige igangværende projekter, og blandt andet derfor har flere huskøbere fået øjnene op for Hirtshals, slutter Anders Hansen.

Find flere oplysninger om Nybolig Hirtshals på www.nybolig.dk .