Annoncørbetalt indhold

Centralt gymnasium skifter navn

Aalborg Studenterkursus har pr. 7. september officielt skiftet navn til Aalborg City Gymnasium - og det er ikke første gang, at det snart 80 år gamle almene gymnasium foretager navneskifte.

Aalborgs mest centralt beliggende almene gymnasium har pr. 7. september officielt skiftet navn fra Aalborg Studenterkursus til Aalborg City Gymnasium. Ifølge Ole Droob, der er rektor ved det nu forhenværende Aalborg Studenterkursus, var navneskiftet en nødvendighed, da studenterkursus ikke længere er dækkende for gymnasiets primære uddannelsestilbud og identitet:

- Vi er et alment gymnasium placeret i hjertet af Aalborg, der som det eneste i Nordjylland udbyder en 2-årig STX-studentereksamen. Dét er vores primære kendetegn, og det er den profil, som vi ønsker at gøre meget tydeligere med navneændringen til Aalborg City Gymnasium, forklarer Ole Droob og fortsætter:

- Vores nu tidligere navn var ganske enkelt blevet utidssvarende og misvisende for, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde de studerende. Vi er et gymnasium med mange stolte traditioner, som bl.a. også tæller gallafester og fredagsbarer - vi adskiller os blot ved, at vi kan tilbyde unge studiemodne nordjyder et spændende alternativ til den almindelige 3-årige STX og HF, mens vi også udbyder enkeltfag og gymnasiale suppleringskurser.

Indhold leveret af Aalborg City Gymnasium

Moderne gymnasium med lang historie

Trods det nye navn har Aalborg City Gymnasium og den 2-årige STX-uddannelse en lang historie. Faktisk har man kunnet tage en 2-årig studentereksamen siden 1939, hvor Aalborg som en af de første byer i landet oprettede studenterkurser. Det startede som aftenundervisning ved Briers Kursus, der sidenhen blev kendt som Aalborg Studenterkursus.

Gennem tiden har gymnasiet altid været centralt beliggende i Aalborg, og i 2012 flyttede skolen ind i en helt ny bygning indrettet til formålet på Godsbanearealet tæt ved Aalborg Station og Aalborg Busterminal.

- I dag bor vi på en attraktiv adresse i en fantastisk bygning, som er indrettet efter elever og underviseres behov med moderne faciliteter. Her er en god atmosfære og et godt læringsmiljø, der tilsammen danner et positivt indtryk, når nye potentielle studerende besøger os første gang, siger Ole Droob.

Indhold leveret af Aalborg City Gymnasium

Sprogbrug ændres over tid

Med navneændringen siger Aalborg City Gymnasium endegyldigt farvel til ordet "kursus", der i næsten 80 år har indgået i skolens navn.

- Førhen var det fint og meget velanset at gå på kursus, og de studerende bestod som oftest af arbejdende folk, som gik på aftenskole. Det er ikke et typisk billede på vores studerende i dag, hvor ordet "kursus" samtidig har ændret betydning, så det i dag nærmere associeres med noget kortvarigt eller midlertidigt frem for en samlet uddannelse, fortæller Ole Droob.

- På den måde har sprogbruget ændret sig, og det er bl.a. det, vi har taget konsekvensen af ved at kalde os Aalborg City Gymnasium. Blandt regler for navneændringer er tilmed, at det nye navn ikke må vildlede befolkningen, hvilket lidt paradoksalt gjorde sig gældende for vores nu tidligere navn. Vi er derfor glade for at kunne skifte til et nyt og mere vejledende navn, slutter han.

Du kan læse mere om Aalborg City Gymnasium og den 2-årige STX på www.aalborgcitygymnasium.dk

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!