annoncørbetalt indhold

Kæmpe opsving på boligmarkedet: Endelig er købelysten vendt tilbage

Flere ejendomsmæglere beretter nu om overraskende comeback i salget af boliger – og der er godt nyt, hvis du overvejer at sælge dit hus.  

 <i>Foto: Michael Madsen, Octomedia.</i>

Foto: Michael Madsen, Octomedia.

Svækket købekraft, større forsigtighed og et stigende renteniveau har været overskrifterne for boligmarkedet i længere tid. Men overskrifterne begynder nu at blive mere positive, og det er et billede, Nybolig i Hirtshals kan genkende. 

De sælger nu lige så mange huse som før coronapandemien, og de oplever, at køberne er mere aktive, end de har været det seneste års tid.

- Det seneste år har boligmarkedet været på prøve og der har været lidt længere mellem underskrifterne på købskontrakterne. For første gang i flere måneder ser vi, at boligerne bliver taget hurtigere af markedet. Vi oplever en kortere liggetid og en større bevægelse på markedet. Generelt er det meget positivt, fortæller ejendomsmægler Anders Aagaard Hansen.

Mange har været mere forsigtige med at indfri boligdrømmen, men den nedadgående tendens ser nu ud til at vende:

- Køberne har haft et slags ”opsparet behov,” som vi nu ser effekten af. Købelysten er generelt vendt tilbage. Det mærker vi helt tydeligt i Nybolig Hirtshals – både inden for helårs- og fritidsboliger, siger Anders Aagaard Hansen.

Anders Aagaard Hansen, Nybolig Hirtshals. <i>Foto: Michael Madsen, Octomedia.</i>

Anders Aagaard Hansen, Nybolig Hirtshals. Foto: Michael Madsen, Octomedia.

Rentestigninger påvirker ikke i så høj grad Hirtshals

I de store byer er priserne på boliger steget meget voldsomt. De store prisudsving har ikke helt nået de mindre byer som Hirtshals, fordi prisen på en bolig i forvejen er lav. Derfor har køberne de seneste måneder i højere grad set til de mindre byer, hvor det kan være nemmere at få den privatøkonomiske kabale til at gå op.

- Vi har oplevet nye, potentielle købere, der, netop på grund af de lidt højere renter, kigger mod en mindre by som Hirtshals. Som huskøber kan man spare helt op mod 50 procent sammenlignet med eksempelvis Hjørring. 

- Prisen for en bolig her i området er fortsat lav, og derfor har de stigende renter ikke påvirket os i så høj grad som andre steder i landet. Det bliver bare lettere at få økonomien til at hænge sammen, når man køber hus i Hirtshals, fortæller ejendomsmægleren.

Selvom boligmarkedet har haft en opbremsning, så vil det aldrig gå i stå, påpeger ejendomsmægleren fra Nybolig.

- De fleste bolighandler sker i forbindelse med store skift her i liver – man flytter sammen, får børn eller får job i den anden ende af landet. Disse forandringer følger med, uanset hvad der ellers sker i verden. Der vil altid være behov for at købe og sælge, mener Anders Aagaard Hansen.

Brede sandstrande og mountainbike

Det er ikke kun de åbenlyse økonomiske gevinster, der trækker huskøbere til Hirtshals. Også de naturskønne omgivelser tiltrækker boligkøberne i stor stil:

- Flere og flere ønsker at have naturen inden for rækkevidde. Det får de i høj grad i Hirtshals. Byen skiller sig ud ved at have Vesterhavet tæt på, de grønne skove og brede sandstrande. Der er gode muligheder for at køre mountainbike i skoven, surfe på havet eller vandre i områdets bakkede klitter, lyder det fra Anders Aagaard Hansen.

Anders Aagaard Hansen peger også på, at Hirtshals har meget at byde på, når det kommer til by- og handelsliv. Det er en levende by, hvor foreninger og erhverv samarbejder om at skabe et attraktivt miljø fyldt med oplevelser. Flere og flere kunstnere slår sig også ned i byen, fordi naturen inspirerer dem.

Overvejer du også at sælge dit hus eller at flytte til Hirtshals? Få mere viden om mulighederne her.