annoncørbetalt indhold

Dette bør du altid starte med, hvis du vil spare på varmeregningen

De fleste har mærket det tydeligt på egen pengepung: De stigende energipriser har gjort det rasende dyrt at opvarme boligen. For mange kan det derfor give god mening at kigge på husets varmekilde og overveje alternativerne. Men du bør altid starte et helt andet sted… nemlig med at kigge på, hvor godt huset er isoleret.

 <i>Foto: DN Isolering.</i>

Foto: DN Isolering.

- Der er ikke så meget ved at skifte varmekilde på et dårligt isoleret hus. Så løser man kun lidt af problemet, fastslår Dennis Nielsen, indehaver af DN Isolering.

- Vil man spare penge på varmeregningen, bør step ét altid være, at man får lavet et grundigt isoleringstjek.

- I mange tilfælde kan der faktisk være en ganske solid besparelse alene ved at få isoleret huset godt fremfor måske at bruge 100.000-150.000 kroner på en helt ny varmekilde. Som et eksempel er der mange af de populære varmepumper, der ikke fungerer optimalt, hvis huset er dårligt isoleret.

- Uanset varmekilde kan man ofte spare op til 25% på varmeregningen ved at få huset grundigt isoleret. Ofte faktisk mere.

- Desuden sparer man miljøet for en stor mængde co2 udledning ved et godt isoleret hus. Hvis man ser Danmark oppefra med et termisk kamera, kan man se alle de ”røde” huse, hvor varmen fosser ud. Det ville være godt for miljøet, hvis de var blå, som betyder at husene holder på varmen, fortæller Dennis Nielsen.

 <i>Foto: DN Isolering.</i>

Foto: DN Isolering.

Gratis og uforpligtende isoleringstjek året rundt

Vil man kende status på isoleringen i sit hus, bør man derfor starte med at bestille et uforpligtende og gratis isoleringstjek. Det tilbyder DN Isolering året rundt.

- Vi gennemgår huset fysisk, når vi laver et isoleringstjek, så vi kan se og vurdere husets tilstand, og hvor der eventuelt kan sættes ind med besparende forbedringer, fortæller Dennis Nielsen.

- Vi tjekker blandt andet, hvordan hulmuren er isoleret. Her benytter vi et specielt kamera, som vi indfører i hulmuren. I de fleste huse bygget før 1980 består facaden af en hulmur, hvor der er en formur og en bagmur, der er parallelt muret op. Imellem disse to mure er der et hulrum, hvor man kan blæse isoleringsmateriale ind.

- Vi gennemgår også isoleringen af loftet og ser efter kuldebroer og muligheder for forbedringer samt tjekker for vindstopplader. Vi tjekker også for isolering under gulve samt i eventuelle etageadskillelser, fortæller Dennis Nielsen.

 <i>Foto: DN Isolering.</i>

Foto: DN Isolering.

Effektiv og miljørigtig isolering

Når isoleringstjekket er foretaget, kommer DN Isolering med et forslag til forbedringer og en samlet pris. Gratis og uforpligtende.

- Udover at et godt isoleret hus betyder et lavere energiforbrug og dermed også en mindre varmeregning, så giver det også et bedre indeklima, og huset stiger i værdi. Og det behøver faktisk slet ikke være dyrt at få huset efterisoleret. I hvert fald ikke sammenlignet med, hvad det koster at skifte til en anden varmekilde.

- Og vores isolering er ovenikøbet både effektiv og miljørigtig. Den er nemlig lavet af papirgranulat, blandt andet gamle aviser, der er lavet om til effektivt isoleringsmateriale. Det er helt uden kemikalier og kan bruges igen og igen. Faktisk ville isoleringen i princippet kunne flyttes fra hus til hus.

 <i>Foto: DN Isolering.</i>

Foto: DN Isolering.

- Man bruger cirka 600 kWh til at producere en kubikmeter mineraluld, mens man kun bruger 5 kWh til at producere en kubikmeter papirgranulat. Det er Danmarks grønneste og mest bæredygtige isolering, fortæller Dennis Nielsen.

- Det tiltaler mange, men det vigtigste er selvfølgelig effektiviteten. Her er papirisolering et fantastisk produkt, samtidig med at det ikke kan brænde, fugt og skimmel kan ikke vækste i det, og så bryder mus, rotter og mår sig ikke om at leve i det.

- Papirisolering ånder med huset, og derfor kan det også benyttes i ældre huse, der ikke har dampspærrer, fortæller Dennis Nielsen, der de sidste godt fem år udelukkende har koncentreret sig om at hjælpe med at isolere huse med DN Isolering. Virksomheden tæller i dag otte medarbejdere.

- Vi kører i det meste af Nordjylland, fra Skagen til Hobro, og vestpå til Brovst- og Fjerritslev-området.

- Vi udfører isoleringstjek og isolerer hele året rundt. Isoleringen holder varmen ude om sommeren og varmen inde om vinteren, og med et korrekt isoleret hus sikrer du dig et væsentlig bedre indeklima hele året rundt, slutter Dennis Nielsen.