Annoncørbetalt indhold

Din rejse viser hvem du er

Nordjyderne flyver oftere og oftere på ferie, og det er der en lang række grunde til.

Vis mig din rejse, og jeg kan fortælle dig, hvem du er. Især gennem de seneste 10-15 år har vores lyst til at rejse ud i verden taget til. Og det handler ikke blot om, at prisen på flybilletter er faldet. Selv gennem finanskriseårene prioriterede vi at rejse mere, så snart vi havde mulighed for det:

- Ferier er det, der har højst prioritet i vores liv og dét, der virkelig giver os livskvalitet, siger Henrik Byager, der er én af landets mest citerede kommunikationsrådgivere og blandt andet har medvirket som livsstilsekspert i programmer som "Kender du typen".

For en rejse er ikke bare en rejse. Det er et åndehul i en travl hverdag - og så er det blevet en fast del af vores identitet.

- Vi bruger lang tid på at planlægge vores rejse og ikke mindst på at fortælle om den på de sociale medier. Derfor skal rejsen også afspejle vores unikke livskapital, om så vi vælger lange vandreture i Tibet eller at studere stammekulturer i Kenya. Vores valg af rejse udstråler vores værdier og vores sociale kapital. Rejsen er den vigtigste markør i forhold til at vise verden, hvem vi er, fortsætter Henrik Byager.

Indhold leveret af Aalborg Lufthavn

Flere korte afbræk

Der er mange årsager til de ændrede rejsemønstre, der blandt andet er påvirket af globale megatrends såsom deleøkonomi:

- Verden er blevet tilgængelig på en helt anden måde, for i kølvandet på billigere flybilletter er der også kommet sådan noget som Airbnb, hvor vi eksempelvis kan bytte en uge i vores hus i Aalborg med en uge i en anden families hus i New York. På den måde behøver vi i realiteten kun at købe fire flybilletter. Det er fantastisk, og det tænder vi helt vildt på, konstaterer Henrik Byager.

Og det er ikke blot på de længere ferier til eksotiske rejsemål, at markedet oplever stærk vækst. Alle typer af flybilletter er blevet mere tilgængelige, både økonomisk og praktisk, og det har i høj grad også påvirket vores rejsevalg. Det mærker man i Aalborg Lufthavn:

- Hvor flyrejser førhen var dyre og vanskelige at købe, så er de nu blevet folkeeje. Alle med en mobiltelefon kan let købe en flybillet. Det har medført en eksplosion af mangfoldighed, og vi jonglerer frit mellem de store rejser og de små, korte ferier. Det er simpelthen blevet vores måde at leve på. En definition på et kvalitetspræget liv, forklarer Rikke Mølgaard, der er salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn.

Ud i verden

Aalborg Lufthavn er i dag Danmarks 3. største lufthavn, og en af årsagerne til lufthavnens succes er, at man løbende har tilpasset sig udviklingen og kontinuerligt har arbejdet på at udvikle rutenettet blandt andet til verdens storbyer:

Indhold leveret af Aalborg Lufthavn

- Vi oplever stor fremgang på de små, korte city breaks, som især par vælger at investere i forholdet med. Men bredt set mærker vi også, at rejser mere end nogensinde definerer vores livskvalitet. Her i årets tre første måneder er der allerede blevet sendt 45.000 passagerer til en international slutdestination. Hvis vi oven i dette lægger charterpassagererne, er 49 procent af passagererne fra Aalborg Lufthavn endt uden for Danmarks grænser. Det tal er altså langt højere i dag end for blot fem år siden, fortsætter Rikke Mølgaard.

De mange passagerer, der flyver internationalt, starter deres rejse i Aalborg Lufthavn, hvorfra de kan flyve direkte til 31 lufthavne med adgang til flere end 45 feriedestinationer:

- Vi har gennem de senere år arbejdet benhårdt på at skabe en international lufthavn med såvel direkte ruter til udlandet som ruter til de største internationale lufthavne i Europa, hvor det er muligt at komme til næsten alle destinationer i hele verden, slutter hun.

Indhold leveret af Aalborg Lufthavn

Du kan se alle Aalborg Lufthavns charter- og rutedestinationer her www.aal.dk

FAKTA

Jysk Analyse har i årets første kvartal gennemført en kundetilfredshedsmåling for Aalborg Lufthavn. Målingen er baseret på 587 personlige interviews med passagerer, og resultatet er særdeles opløftende. Både indenrigs- og udenrigspassagerernes tilfredshed med lufthavnen er helt i top. Knap 85% af passagererne giver Aalborg Lufthavn topkarakter og er ikke bare tilfredse, men meget tilfredse med lufthavnen.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!