annoncørbetalt indhold

Dinosaurerne er løs i Aalborg Zoo

Den 13. april åbner Aalborg Zoo op for dinosaurudstillingen ”Dinosaurerne er løs i Aalborg Zoo”, hvor du kan blive klogere på de forhistoriske dyr og deres verden.

Det er efterhånden mere end 65 millioner år siden, at dinosaurerne levede på jorden. Men nu byder Aalborg Zoo de forhistoriske væsner velkommen tilbage på landjorden for en kort stund, når dyreparken åbner op for en helt særlig dinosaurudstilling fra den 13. april til den 20. oktober.

Udstillingen markerer således startskuddet på påsken og forårssæsonen i Aalborg Zoo på Mølleparkvej. Her vil der være mulighed for at stå ansigt til ansigt med de i alt 18 dinosaurer, som vil blive fordelt rundt omkring i hele parken. Dinosaurerne kan opleves i deres oprindelige størrelser, og den største er hele 17 meter lang.

Fra dinosaur til fugl

Selvom dinosaurerne uddøde for mange millioner år siden, finder man stadig mange spor fra de forhistoriske dyr. Blandt andet viser nyere forskning, at rovdinosaurerne er nært beslægtede med nutidens fugle. En stor del af dyrene havde nemlig primitive fjer over hele kroppen, og man vil derfor møde mange af dinosaurerne i deres oprindelige form i Aalborg Zoos udstilling – med fjer.

- Dinosaurerne er nogle meget interessante og mystiske væsner, som man efterhånden ved en del om via de mange fund rundt omkring i verden, og som man samtidig løbende bliver en lille smule klogere på. Vi har tidligere holdt lignende dinosaurudstillinger i 2013 og 2014, men denne gang har vi mere fokus på fuglenes forfædre og altså nogle af de dinosaurer, som havde fjer på kroppen, fortæller Susanne Solskov, der er marketingansvarlig i Aalborg Zoo.

Udviklingen fra dinosaur til fugl foregik over millioner af år, og det var blandt andet ligheder i skulderen, hånden, bækkenet og foden, som ledte forskerne på sporet af slægtskabet. Fuglene opstod ud fra samme stamme som små dinosaurer ved navn dromaeosaurider for mere end 145 millioner år siden. De mindste man har fundet i Dromaeosauridae-familien var på størrelse med en solsort, og de største vejede helt op til 300-400 kg.

Oplevelser kombineret med læring

Dinosaurudstillingen i Aalborg Zoo byder på sjove og lærerige oplevelser for hele familien, hvor der vil være mulighed for at dykke ned i dinosaurernes historie ved blandt andet at løse opgaver i fællesskab og gå på jagt i parken efter de karismatiske dyr. Læringsaspektet i udstillingen er nemlig særdeles vigtigt for Aalborg Zoo:

- Det er tanken, at dinosaurudstillingen skal vække fantasi, fascination og forundring hos vores gæster, men vi har også en forhåbning om, at den skal sætte nogle tanker i gang omkring nutidens dyreliv. På den måde kan vi lægge ramme om nogle fantastiske familieoplevelser, som samtidig kan tilføre gæsterne interessant viden om en del af vores forhistorie og den natur og de dyr, der omgiver os i dag, fortæller Susanne Solskov afslutningsvis.

Aalborg Zoo holder åbent hele året, og dinosaurudstillingen er inkluderet i entrébilletten. Du kan læse mere om parkens åbningstider og øvrige informationer her: www.aalborgzoo.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst