Annoncørbetalt indhold

Er dine forsikringer fulgt med væksten?

Flere virksomheder glemmer forsikringer midt i travlheden, når forretningen vokser. Men jo større vækst desto mere vigtigt er det at sikre, at forsikringerne er fulgt med virksomhedens udvikling.

Det er gode tider i nordjysk erhvervsliv. Ordrebøgerne vokser, virksomhederne vækster og travlheden melder sig. Men midt i fremgangen er det vigtigt, at forsikringerne er fulgt med virksomhedens udvikling. De bør nemlig opdateres og tilpasses jævnligt, hvis de erhvervsdrivende og deres ansatte vil være sikret dækning ved uheld og andre uforudsete hændelser. Ifølge Thomas Harbo Madsen, der er eksamineret assurandør og salgschef hos Thisted Forsikring, er det dog langt fra alle, der får prioriteret et forsikringstjek i opgangstider, hvor kundeordre og opgaver står i kø for at blive løst:

- Når det går godt i erhvervslivet, oplever vi ofte, at virksomheder ikke får tænkt forsikringer ind i deres forretning, mens de vækster. Men her er forsikringerne også vigtige, for jo bedre det går, desto mere er der også at tabe. For med stor vækst følger ofte større økonomiske risici, hvis uheldet er ude. Det er derfor vigtigt, at forsikringerne er fulgt med virksomhedens udvikling, så de aktuelle behov og forretningsaktiviteter er dækket, fortæller han.

Hos Thisted Forsikring ser man ofte, at det især er de mindre virksomheder, som ikke får opdateret deres forsikringer midt i travlheden - og det er typisk de selvsamme virksomheder, der har dårligst råd til at betale regningen, hvis uheldet er ude.

- Forsikringer er en investering i at kunne vækste bæredygtigt uden store og unødige risici. Derfor er vi også i løbende dialog med vores erhvervskunder - store som små - så vi kan give dem trygheden af at være ordentligt forsikret i hverdagen, forklarer Thomas Harbo Madsen og fortsætter:

- Et godt eksempel herpå er fx de mange mindre håndværkere, der løbende sørger for at få opdateret og tilpasset deres løsøre- og transportsummer i takt med deres stigende omsætning og ansættelser. På den måde er de sikret den rigtige dækning, hvis fx en varebil fyldt med nyt værktøj stjæles.

Indhold leveret af Thisted Forsikring

Pas på dine medarbejdere

Når virksomheder vækster, er der mange forskellige områder, som bør få et forsikringstjek. Det kan være alt fra medarbejdernes sundheds- og arbejdsskadeforsikringer til ansvarsforsikringer samt forsikringer af varelager, maskiner, værktøj og inventar.

- Mange kunder tror, at de er ordentligt forsikret mange år frem, når først de har tegnet en forsikring. Men med den hastige udvikling, som flere virksomheder oplever i dag, er forsikringsforholdene ikke nødvendigvis de samme som sidste år. Det kan fx gøre sig gældende, når arbejdsstyrken, kontorbygningen eller lagerbeholdningen udvides, eller hvis nye, større opgavetyper tages ind i forretningen.

Thomas Harbo Madsen fremhæver især vigtigheden af medarbejdernes sundheds- og arbejdsskadeforsikringer, der kun bliver endnu vigtigere i opgangstider som nu:

- Én ting er at få tegnet en ansvarsforsikring i tilfælde af, at du eller dine medarbejdere kommer til at forvolde skade. En anden ting er at få forsikret dig selv og dine dygtige medarbejdere i tilfælde af, at I kommer til skade eller bliver syge. Som leder og erhvervsdrivende bør man spørge sig selv, hvor længe man kan undvære en eller flere af sine kernemedarbejdere, hvis en ulykke eller sygdom indtræffer.

- Det kan nemlig være både svært og omkostningsfuldt at finde kvalificerede afløsere i disse tider, hvor aktivitetsniveauet er højt, og der er kamp om de dygtige hænder inden for alle brancher. Virksomhederne risikerer derfor, at de må takke nej til opgaver grundet manglende kapacitet. En sundhedsforsikring kan hjælpe med at få syge medarbejdere hurtigere på banen igen, fortsætter han.

Indhold leveret af Thisted Forsikring

Det sker ikke for os

Ifølge Thomas Harbo Madsen er det i det hele taget vigtigt, at virksomheder opsøger individuel vejledning og forsikringsløsninger, der matcher deres branche og individuelle behov.

- Den bedste løsning for én virksomhed er ikke nødvendigvis ideel for andre. Driver man fx en håndværkervirksomhed, hvor man indgår i en større fælles entreprise med andre virksomheder eller underleverandører, skal man også være opmærksom på deres forsikringsforhold. Man bør derfor rådføre sig hos sit forsikringsselskab, inden man indtræder i disse samarbejder.

Det er bl.a. derfor, at Thisted Forsikring har udviklet et stærkt servicekoncept, der gør virksomheden i stand til løbende at skræddersy de rigtige løsninger til sine erhvervskunder.

- Vi møder mange virksomheder, som finder hele forsikringsprocessen besværlig og uoverskuelig, men sådan behøver det bestemt ikke at være, hvis man får den rette vejledning. Mange tror måske også, at det ikke sker for dem - at de ikke vil blive ramt af uheld. Men det sker, og som regel på et ubelejligt tidspunkt. En medarbejder kommer til skade, det dyre udstyr bliver stjålet eller der opstår skader som følge af fejl ved nye arbejdsopgaver - og så er gode råd dyre, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at minde virksomhederne om, at det er vigtigt at være ordentligt forsikret, slutter Thomas Harbo Madsen.

Læs mere på www.thistedforsikring.dk/erhverv2018

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!