Annoncørbetalt indhold

Et ægte tæppe er som et smukt maleri

Garant i Aalborg tilbyder et af Jyllands største udvalg i håndknyttede unikaer fra bl.a. Iran

Hos Garant i Aalborg mødes Østens mystik med Mellemøstens unikke kunsthåndværk. Her i den spektakulære 16 kantede bygning med pagodetag midt på Skalborg Bakke har indehaver Jan Engmark nemlig samlet et af Jyllands største udvalg af ægte tæpper.

- Ægte tæpper har altid været en passion her i butikken. Lige siden min svigerfar Per Sørensen åbnede sin beskedne forretning på bare 30 kvm i Bredgade og til nu, hvor vi er Danmarks største Garant-butik med 3500 kvm. De 600 kvm har vi dedikeret til vores ægte tæpper, forklarer Jan Engmark.

- For os er et ægte tæppe som et smukt maleri. Vi vælger det, fordi vi godt kan lide at kigge på det. Vi værdsætter det professionelle håndværk, der ligger bag hver eneste knude. Det er vores smag, og de tæpper, vi har i butikken, er alle unikaer. Det betyder, at det ikke er muligt at finde et tæppe nøjagtig mage til i verden. Vi har dygtige, mange-årige kontakter i primært Iran, der vælger de bedste tæpper til os og sikrer, at vi dermed kan tilbyde kunderne en enestående kvalitet med ægthedsbevis, understreger Jan Engmark.

Ægte tæpper er ægte kunst. Fine mønstre med inspiration hentet fra flora og fauna. Varme farver og udsøgt håndværk. For et ægte tæppe er altid håndlavet og har sin håndværksmæssige rødder tilbage i en ældgammel tradition. Mønstrene, farverne og knytteteknikken er gået i arv gennem generationer.

Indhold leveret af  Garant Aalborg

De mest berømte ægte tæpper stammer fra Iran, hvor tæppemagerens håndværk er særligt værdsat, og hvor traditionen fortsat holdes stolt i hævd. Motiverne er oftest blomster, medaljoner eller jagt-inspirerede. Tæpperne får navne efter den by, hvor de fremstilles.

Det mest fascinerende ved ægte tæpper er, at øjet kan blive ved med at lade de vævede tråde lede vejen gennem mønstrene. Nye motiver dukker op, farverne samler og adskiller og ligesom man sjældent bliver træt af at se på et smukt maleri, bliver man sjældent træt af at se på et ægte tæppe.

Men ét er at stå i den spektakulære 16-kantede bygning på Skalborg Bakke blandt flere hundrede ægte tæpper og vælge præcis det, der passer bedst til hjemmet. Det er svært. Derfor kan kunderne også altid låne et tæppe med hjem for at se, om det passer til omgivelserne.

- Med vores omfattende viden og erfaring med ægte tæpper er vi naturligvis altid parat til at yde råd og vejledning. Vi kommer gerne hjem til kunden og hjælper med at træffe det rigtige valg, påpeger salgskonsulent Kurt Sørensen, der er en af de medarbejdere hos Garant i Aalborg, der ved mest om ægte tæpper.

Indhold leveret af  Garant Aalborg

- Vi glæder os over, at interessen for de håndlavede tæpper er forholdsvis stabil, men kundegruppen har bevæget sig. Måske forbinder mange ægte tæpper med herskabelige og lidt støvede omgivelser. Men de ægte tæpper er på vej tilbage i den moderne, skandinaviske boligindretning. De bruges som farverige kontrastskabere til de hvide vægge og til den minimalistiske indretning og som eksotisk 1001 nats tilbehør til en ellers skandinavisk designtradition. Mange moderne boliger har højt til loftet, og her kan det ægte tæppe være med at til forbedre akustikken i rummet, siger Kurt Sørensen og tilføjer, at ganske mange yngre børnefamilier har fået øjnene op for de kvaliteter, som et ægte tæppe rummer.

- Ægte tæpper jo som udgangspunkt ikke kun fremstillet til pynt. De er faktisk beregnet til at bruge. Derfor er de også velegnede til at ligge under eksempelvis spisebordet, og det gør ikke noget, hvis der bliver spildt havregrød eller sågar rødvin på tæppet. En våd klud gør underværker, og tæppet er hurtigt rent. Selv meget snavsede tæpper kan renses og blive så flotte som nye igen. De fleste ægte tæpper holder derfor snildt 50 år, selv ved dagligt brug, gør han opmærksom på.

- Iran er det bedste sted at hente ægte tæpper. Her finder vi det fineste håndværk, men vi har også mange fantastisk flotte tæpper fra bl.a. Indien, Pakistan, Armenien og Afghanistan. Selv om vores udvalg er kæmpe stort og løbende suppleres, så kan der jo være specielle ønsker, som vi her og nu ikke lige kan imødekomme. Men i kraft af vores netværk opbygget gennem årtier, kan vi helt sikkert finde det tæppe, som kunden ønsker sig, smiler Jan Engmark.

Løse tæpper er en del af Garant Aalborgs DNA. Butikken tilbyder således et af Danmarks største udvalg af løse tæpper i et utal af varianter og til alle formål.

Certifikat på ægte tæpper

Indhold leveret af  Garant Aalborg

Ægte tæpper i historisk bygning

Velkommen indenfor til personlig rådgivning og kvalitetsprodukter til en god pris hos Garant Tæppe -Eksperten, Hobrovej 347 i Aalborg – se mere på :

www.garant.nu

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!