annoncørbetalt indhold

Forretningsfolk på skovtur: Derfor skal du holde kursus i det grønne

Midt i skovens dybe stille ro ligger Rold StorKro. Og selvom skovstier og fuglekvidder måske ikke lyder som et klassisk konference-setup, så mener Bente Kirkegaard Pedersen fra kroen tværtimod, at dét er de helt perfekte rammer for effektivitet og indlæring. Faktisk falder stressniveauet allerede på vejen dertil... Læs her hvorfor.

 <i>Foto: Nicolas Cho Meier</i>

Foto: Nicolas Cho Meier

I Rold Skov findes vild natur, græssende dådyr, tyste skovstier og rislende kilder. Lyder det som rammerne for en konference for forretningsfolk? Nej? Men det burde det måske være.

Ingen er i tvivl om, at frisk luft og fysisk aktivitet er godt. Alligevel sidder mange af os sammenkrøllet på kontorstolen det meste af arbejdsdagen, og springer måske pauser over, fordi det på kort sigt hjælper os hurtigere i mål med vores opgaver.

På den lange bane hjælper det os dog på ingen måde. Det er nemlig i pauserne, vi tanker energi, styrker kroppen og får opfyldt vores sociale behov.

Det er denne overbevisning der ligger bag, når Bente Kirkegaard Pedersen fra Rold StorKro, mener at de bedst tænkelige rammer for kurser og konferencer findes lige der på kroen midt i skoven.

Bente fra Rold Storkro vil gerne byde forretningsfolk på en gåtur i skoven. <i>Foto: NIcolas Cho Meier</i>

Bente fra Rold Storkro vil gerne byde forretningsfolk på en gåtur i skoven. Foto: NIcolas Cho Meier

- Naturen herude sænker stressniveauet og clearer hovedet. Man bliver frisk og klar på mere læring, eller helt nye idéer kan opstå, fordi man giver dem plads til at gro på en gåtur, siger Bente.

Hun mener, at effektivitet og afslapning går hånd i hånd i de grønne omgivelser, og at pauser med luft til hovedet og socialt samvær er nøglen til arbejdsglæde.

- Man kan gå en tur i frokostpausen, lave walk-and-talk gruppearbejde eller team-building øvelser sammen. Uanset hvad, så er naturen jo lige der udenfor konferencelokalet, og det gør kroen her helt unik til virksomhedsarrangementer.

Og det er faktisk ikke den eneste fordel Bente kan se, ved kroens unikke beliggenhed.

Skift fortov ud med skovsti

Rold Skov med kroen placeret midt imellem Rebild Bakker og Gravlev Ådal, ligger kun 20 minutters kørsel fra Aalborg. Man behøver derfor ikke fragte medarbejdere frem og tilbage i timevis for at få en god, faglig og social oplevelse sammen.

- Det er jo bæredygtighed på flere måder. Stressniveauet er allerede faldet på turen hertil, for her er ingen lange bilkøer. Så man sparer både transportpenge og tid, som man i stedet kan bruge på at lære noget og hygge sig sammen, argumenterer Bente.

Man skal ikke køre langt, for at komme langt væk. 20 minutters kørsel og så er man her - helt inde i skovens stille, dybe ro.

Tag et spil minigolf mellem møderne. <i>Foto: Nicolas Cho Meier</i>

Tag et spil minigolf mellem møderne. Foto: Nicolas Cho Meier

På kroen findes møde- og kursus faciliteter fra 5 deltagere op til 80. Her er også selskabslokaler til 120 gæster samt 47 værelser til overnattende. Konferencelokalerne er lyse og luftige, og indrettet med al den nødvendige teknik. Og så stråler skovens grønne farver ind gennem vinduerne alle vegne.

- Du kan jo vælge at holde kurser og møder mange steder i dag, og mange steder laver de god mad og har en seng, du kan sove i. Men de her ganske særlige faciliteter for afslapning, opladning og samvær i naturen, de findes næsten kun lige her, siger Bente og kigger ud over skoven.

Om man holder et enkelt møde, går spiller en omgang mini-golf og spiser en frokost – eller om man tager hele virksomheden med på konference og team-building i det grønne – så har kroen faciliteterne til både leg og læring.

Skræddersyede oplevelser

Rold StorKro er foruden sin smukke beliggenhed kendt for god mad og højt serviceniveau. Men det er langt fra det eneste, de kan tilbyde.

På hotellet findes også en 18 huls minigolfbane, en terrasse, en indendørs swimmingpool og massevis af skovstier og cykelruter. Er der intet af dette, der frister, så kan Bente og hendes team snildt finde på andre gode idéer til både hyggelige og mere action-packed aktiviteter.

Der kan arrangeres kano-sejlads og femkamp. Bueskydning og orienteringsløb. Guidede skovture og madlavning over bål. Eller måske man bare gerne vil spise sin fem-retters gourmet-menu under åben himmel, så kan det også arrangeres.

Slut arbejdsdagen af med gourmet-middag i Panorama-restauranten. <i>Foto: Nicolas Cho Meier</i>

Slut arbejdsdagen af med gourmet-middag i Panorama-restauranten. Foto: Nicolas Cho Meier

Man gør her på kroen nemlig meget ud af den skræddersyede oplevelse, og det kan de måske især dyrke fordi, de er en mindre og selvstændig virksomhed. Her er man sikker på ikke at drukne i andre arrangementer. Personalet har altid fuld fokus på hvert enkelt selskab.

- Vi havde et arrangement, som fik lyst til at tilbringe lidt mere tid udendørs efter deres teambuilding, så vi flyttede bare madlavningen ud, hvor de kogte suppe til forretten over bål, inden middagen forsatte i Panorama-restauranten, fortæller Bente.

Alt kan lade sig gøre, for alle besøgende har forskellige ønsker og behov, og på kroen er der aldrig langt fra tanke til handling.

- Til et kursus engang fandt en underviser pludselig på at spille et spil og skulle bruge nogle præmier. Dem fandt vi straks og pakkede flot ind til ham. Det var jo en sjov idé, han kom på, og sådan er det tit. Så må man tænke kreativt, og det er vi heldigvis gode til, siger hun og smiler.

Læs mere om Rold StorKros mange tilbud og muligheder for kurser og konferencer.

Forsiden