annoncørbetalt indhold

God investering i naturskønt område

I Jammerbugt er de Nordjyllands bedste til at lokke unge udflyttere tilbage til kommunen igen. Det skyldes attraktive byer som Skovsgård, hvor lave boligpriser og en skøn beliggenhed tæt på natur, strand og storby har stor tiltrækningskraft.

Fra sit vindue kan Jenny Holm Hviid se naboens høns gå og skrabe i jorden. Da hun åbner vinduet, kan man høre dem klukke. Pludselig kommer en brun hest frem bag et par træer.

- Selvom jeg bor i ’downtown’ Skovsgård, så føler jeg somme tider, at jeg også bor på landet. Her i byen får vi det bedste fra begge verdener, siger Jenny, som er tovholder på byudviklingsprojektet ’Liv i by og skole’, og en af byens lokale ildsjæle.

Hver femte af de unge, som er flyttet fra Jammerbugt Kommune, vender hjem igen, viser en analyse af Momentum på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. I Skovsgård 35 kilometer vest for Aalborg mærker man generelt en øget efterspørgsel, som ikke kun kommer fra unge, men folk i alle aldre.

- Der er kommet flere børnefamilier til - så mange at vi er ved at udbygge vores børnehave med en vuggestue. Der er stor interesse for de nye vuggestuepladser - og byggeriet er ikke engang færdigt endnu. Så vi fornemmer, at flere vælger os til fremfor andre, større byer, fortæller Jenny.

Boliger i Jammerbugt Kommune bliver hurtigere solgt end i resten af Nordjylland, men boligpriserne i området er blandt de laveste i landet, ifølge tal fra Boligsiden.dk. Det giver travlhed hos den lokale ejendomsmægler Morten Brix fra EDC i Brovst, som for tiden har mange fremvisninger i Skovsgård.

- Boligpriserne er lave i Skovsgård, hvor du får rigtig meget for pengene. Byen har alt det som folk eftersøger: Indkøbsmuligheder, en god skole, børnehave, dagpleje og snart en vuggestue. Det er også nemt at pendle på arbejde for dem, som har job i Aalborg. Derudover ligger Skovsgård rigtig godt, og der er kort afstand til naturområder, hvilket er i høj kurs, fortæller Morten Brix.

Et smørhul mellem land og by

I Skovsgård er der et stærkt fællesskab mellem byens beboere. Det vidner byens levende forenings- og fritidsliv om, der byder på mere end 30 fritidsaktiviteter, blandt andet fodbold, håndbold, fitnesscenter og spejder. Skovsgård har også en aktiv skole, som tæller over 300 elever samt en velfungerende Dagli’ Brugsen.

- Her er man tæt på alting: Indkøbsmuligheder, natur, fritidsaktiviteter og kulturtilbud. Og så er vi kun 35 kilometer fra Aalborg, så man skal ikke køre langt, hvis man vil ind til byen, siger Jenny Hviid mens hun peger mod Aalborg i øst.

Blot fem kilometer syd fra Jennys hjem ligger Limfjorden, hvor byens børn ofte bader og fanger krabber. Kører man ti kilometer nordpå kommer man til Vesterhavet og stranden.

- I Skovsgård har vi ikke langt mellem hav og fjord. Derudover er her masser af smukke naturområder, som Fosdalen og Alsbjerg Bakker. Det er et utroligt rekreativt område, hvor der er ro, men også "gang i den", hvis man ønsker det. Vi synes selv, at Skovsgård ligger i et lille smørhul, siger Jenny stolt.

Kultur og socialøkonomi

Skovsgård Hotel er byens kulturelle hjerte, og folk kommer fra nær og fjern for at opleve hotellets mange koncerter. Det er ikke mainstream-artister som Rasmus Seebach og Medina, der spiller her, men ‘upcoming’ bands som spiller nichemusik. Hotellet holder i år ’Global Garden Party’, som er en række havekoncerter, der bliver besøgt af kunstnere fra ind- og udland.

- Skovsgård Hotel er et kulturelt fyrtårn - ikke kun i Jammerbugt Kommune, men hele Nordjylland. Her kommer lokale såvel som musiknørder, der rejser langvejs fra for at opleve én bestemt kunstner. Og musikerne kan lide at spille her. Vi er blandt andet en af Folkeklubbens favoritspillesteder, fortæller Jenny, som også sidder i Skovsgård Hotels bestyrelse.

Udover Skovsgård Hotel er byen også kendt for at inddrage og inkludere mennesker på kanten af samfundet. Skovsgårds socialøkonomiske virksomheder ansætter mennesker, som tidligere har haft det svært og giver dem mulighed for at bidrage til lokalsamfundet. Byen har endda lagt navn til den socialøkonomiske model, ’Skovsgård-modellen’.

- I dag er det ’hot’ at tale om socialøkonomi, men det er altså ‘old news’ i Skovsgård. Her I byen har vi altid ment, at alle mennesker kan bidrage med noget værdifuldt.

- I Skovsgård er der plads til alle og noget for enhver smag. Det er vi rigtig stolte af, slutter Jenny.

Du kan lære Skovsgård bedre at kende samt følge med i byens mange aktiviteter på hjemmesiden: http://www.skovsgaard.site/

Du kan også følge byens udvikling på Facebook, hvor du også kan lære Skovsgårds beboere bedre at kende: Skovsgård - Landsbyliv & Hjerterum

Faktaboks: Om Skovsgård

• Der bor 1670 mennesker i Skovsgård og omegn.
• Skovsgård ligger 5 kilometer fra Limfjorden og 11 kilometer fra Vesterhavet.
• 10 kilometer fra Skovsgård ligger Fosdalen, et særligt skovområde, hvis kilder har været slutdestination for pilgrimsrejsende gennem århundreder.
• Skovsgård Hotel har eksisteret på nuværende vilkår siden 1992 og ejes på andelsbasis af borgerne i Skovsgård.
• Skovsgård huser flere socialøkonomiske virksomheder, blandt andre Skovsgård Hotel, Attrup Camping og Råd & Dåd.
• Byen byder på mere end 30 forskellige fritidsaktiviteter, såsom fodbold, håndbold, badminton, gymnastik og spejder.
• Skovsgård har eget multihus med hal samt fitnesscenter. Multihuset danner ramme om mange årlige arrangementer, som Beer-fest og fællesspisninger.
• Skovsgård har et levende teaterliv, og er hjemsted for amatørteaterforeningen Skovspillene samt byens årlige dilettantforestilling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.