Annoncørbetalt indhold

God investering tæt på Aalborg

Hus midt i naturen

Vores hjem skal ligge midt i et stærkt fællesskab med overskud og masser af natur. En undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov viser, at hver femte dansker, der ikke bor på landet i dag, regner med at bo der i 2030.

Flere af os vil bo på landet, hvor der er storslået natur, fællesskab og tryghed - især når der samtidig er mulighed for at pendle til jobbet i byen.

Det mærker man i Tranum, der ligger mellem Limfjorden, Vesterhavet og ét af landets smukkeste skovområder og med blot 35 kilometer til Aalborg.

- Vi oplever øget efterspørgsel på grunde og huse fra tilflyttere, der gerne vil pendle en halv times tid eller arbejde hjemme for til gengæld at få mere plads, mere fællesskab, mere natur og mere ro. Det er for eksempel tillokkende at kunne købe en grund i storslåede naturomgivelser med udsigt til enten Limfjorden eller Vesterhavet til 375.000 kr., da det samtidig er en tryg investering, for vi har et sundt boligsalg i Tranum, siger Lisa Kronborg Sørensen, formand for Tranum Landsbyråd.

Hun henviser til nye tal fra Boligsiden.dk, der vidner om, at liggetiden er faldende og priserne stigende i Jammerbugt Kommune, ikke mindst i Tranum.

Også hos EDC mærker ejendomsmægler Morten Brix udviklingen i lokalområdet.

- Det er et unikt område, fordi det ligger med kort afstand til ét af landsdelens smukkeste skovområder, Fosdalen, og samtidig er det lige mellem fjord og hav og med mulighed for at pendle. Der er ikke mere end 35 km til Aalborg, siger han.

Indhold leveret af Tranum Landsbyråd
Det er godt at være både hund og menneske i Tranums storslåede natur

Du er særlig

Ud over den smukke beliggenhed er Tranum kendt for at have et engageret forenings- og fritidsliv, en aktiv skole, en velfungerende brugs og et stort fællesskab, hvilket kan mærkes, når man går gennem gaderne.

- Her hilser vi på hinanden, og her bekymrer vi os for hinanden. Mange føler, at i Tranum er de noget - og det har intet at gøre med, om de er rige eller ej, direktør eller skopudser. Vi har en lang historik med at gå sammen og hjælpe hinanden, når det har været nødvendigt, både økonomisk og rent menneskeligt. Ingen får lov til stå alene med problemerne her i Tranum, siger Lisa Kronborg Sørensen.

Indhold leveret af Tranum Landsbyråd
Et af landets smukkeste skovområder, Fosdalen, er nabo til Tranum

Hun viser stolt ét af de mange projekter frem, som de lokale har fået op at stå ved hjælp af fondsmidler og frivilligt arbejde: Den renoverede egnssamling.

- Du kan se, der er åbent, når flaget er ude, og så er det så hyggeligt at slå vejen forbi til en snak og en kop kaffe, siger hun og fortsætter.

- Vi har altid været kendt i Tranum for at være meget engagerede i vores lokalmiljø og samtidig være meget åbne over for gæster og tilflyttere. Når vi hvert år holder byfest i uge 29 og Veteranweekend første weekend i juli, så har vi den glæde, at hundredvis af mennesker lægger vejen forbi. Og vælger nogen at slå sig fast ned i Tranum, så bliver de med det samme budt inden for i vores fællesskab - for eksempel får de en gratis middag i egnssamlingen til vores fællesspisning - og vi sørger altid for, de har nogle at sidde ved siden af.

Fællesskab på tværs

Især i forhold til byens børn og skolen laves der mange aktiviteter. Mange af dem under projektet "Liv i by og skole".

- Hele Tranum samarbejder om at udvikle vores skole. Der er blandt andet skrevet 22 kontrakter med foreninger i området om, at de støtter undervisningen og hjælper os med at integrere skolen i byen og vice versa. Børnene lærer på den måde om historie i egnssamlingen, Tranum Gymnastikforening planlægger aktiviteter, og fag som natur og teknik kan sagtens foregå i skoven, ved Limfjorden eller Vesterhavet, som vi jo har lige om hjørnet. Det giver mere liv i undervisningen, og det giver fællesskab på tværs af eksempelvis aldersgrupper her i Tranum, siger Heidi Andersen, medlem af Tranum Landsbyråd og særdeles tilfreds, ny borger i byen.

Ikke blot skolen sprudler af liv og aktivitet. Der er netop opført en ny vuggestue i byen, for der kommer hele tiden nye borgere til verden i den lille, børnevenlige by.

Også i børnenes fritid er der masser aktiviteter hos spejderne og omkring boldspilsarealer, klubhus og så videre.

Indhold leveret af Tranum Landsbyråd

Alle Tranums børn har på en måde deres egen swimmingpool. Midt i byen ligger nemlig Tranum Friluftsbad, som er åben og gratis for alle i sommerferien. Byens voksne skiftes til at holde øje.

- Det er et samlingspunkt om sommeren, for her kan man altid finde nogle at lege med. Vi er i øjeblikket ved at installere opvarmning via solceller og bygge bedre omklædningsfaciliteter, siger Lisa Kronborg Sørensen og slutter:

- Jo, Tranum er en by med gang i den, og alle er velkomne.

Indhold leveret af Tranum Landsbyråd
Under festugen hvert år i uge 29 kommer der hundredvis af gæster til Tranum for at tage del i de mange aktiviteter. Du kan følge med i de mange aktiviteter samt fremtidsplaner og lære de lokale bedre at kende via Facebook-siden ”Tranum”.

Tranum

Indhold leveret af Tranum Landsbyråd
Tranum Landsbyråd er en meget aktiv forening. Her er Lisa Kronborg Sørensen (i midten) og Heidi Andersen (til venstre) til møde hos borgmester Mogens Gade om ”Liv i by og skole”. Til højre sidder afdelingsleder på skoleafdelingen, Trille Poulsen

Læs mere på: https://www.facebook.com/tranumlandsby/

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!