annoncørbetalt indhold

Handelsgymnasiet Aalborg brillerer med bæredygtige tiltag og glade elever

Handelsgymnasiet Aalborg har gennem flere år haft bæredygtighed som et centralt fokuspunkt, og sidste år blev skolen tildelt titlen som UNESCO Verdensmålsskole som den første og eneste uddannelsesinstitution af sin slags i Nordjylland.

De seneste år har Handelsgymnasiet Aalborg prioriteret bæredygtighed højt, og nu kan skolen glæde sig over titlen som UNESCO Verdensmålsskole, hvilket er en stor anerkendelse af skolens målrettede og fokuserede arbejde med globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling. Fremadrettet vil Handelsgymnasiet Aalborg fortsat have fokus på den bæredygtige udvikling, da skolen tror på, at sådanne initiativer vil komme både elever, medarbejdere og erhvervslivet til gavn.

- Vi har et fælles ansvar for at klæde de unge mennesker på til fremtidens jobs. Vel og mærke jobs, som måske slet ikke findes i dag. Vi kan se, at der i erhvervslivet flere og flere steder fokuseres på bæredygtighed. Blandt andet derfor er det vigtigt, at vi sætter verdensmålene på skemaet og forbereder eleverne bedst muligt til fremtidens arbejdsmarked. Samtidig ønsker vi at bidrage til den positive udvikling i samfundet ved at skabe sunde værdier og gode vaner for vores elever, siger rektor for Handelsgymnasiet Aalborg, Charlotte Koldsø.

Små og store tiltag gør en forskel

Bæredygtighed er inkorporeret på flere niveauer hos Handelsgymnasiet, og til daglig arbejder både elever og ansatte med små og store initiativer inden for området. Et af de seneste store tiltag er en ny studieretning, der er bygget op om samfundets udvikling og bæredygtighed. Her får eleverne mulighed for at lære om nutidens samfund, hvor emner som kultur, bæredygtighed og grøn økonomi er centrale.

I alle klasser arbejdes der desuden med forskellige små initiativer i det daglige, som alle har til formål at inddrage verdensmålene og skabe gode vaner blandt eleverne.

- Initiativerne er mange og forskellige. Med afsæt i verdensmålene fokuserer vi blandt andet på, at eleverne har omtanke for sine medborgere, og at skolens forbrug af papir og strøm holdes til et minimum. Derudover stræber vi også efter at anvende bæredygtige løsninger ved større projekter som for eksempel renovering af skolens bygninger, så vi kan reducere vores klimaaftryk mest muligt, siger Charlotte Koldsø

Elevtilfredshed overgår landsgennemsnittet

Det er ikke kun titlen som UNESCO Verdensmålsskole, som Handelsgymnasiet Aalborg kan være begejstret over i disse tider. En elevtilfredshedsundersøgelse fra Børne- og Undervisningsministeriet fra 2018/2019 viser nemlig, at HHX-eleverne på skolens to afdelinger i Aalborg er blandt landets gladeste, når det handler om at gå i skole. Her scorer eleverne fra Saxogade og Turøgade henholdsvis 87 procent og 83 procent, mens landsgennemsnittet til sammenligning ligger på 79 procent.

¬- At eleverne stortrives ses også i dagligdagen, hvor eleverne har overskud til at fokusere på andre. Det kom for eksempel til udtryk i december, da elevrådene på hver afdeling indførte en aktivitet, hvor eleverne havde mulighed for at yde julegavehjælp til børn og unge, som kommer fra familier med færre midler. Initiativer som dette viser, at HHX-eleverne er bevidste om vigtigheden af, at vi sammen kan gøre en forskel for både samfund og medborgere. slutter Charlotte Koldsø.

Læs mere om Handelsgymnasiet Aalborg her: www.ah.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.