Annoncørbetalt indhold

Harry Potter™-succesen fortsætter i Musikkens Hus

Foto: @[100890010083913:Frank Embacher Photographie]

Nu kan du se eller gense Harry Potter™-seriens to første film som filmkoncerter i Musikkens Hus. 13.000 har allerede set den første film, og nu kommer også Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer™ til Nordjylland.

I maj 2017 kunne nordjyderne for første gang stifte bekendtskab med Harry Potter™ som filmkoncerter med originale biograffilm og levende orkester til den fantastiske filmmusik. Filmkoncerterne var en stor succes, og nu vender seriens første film Harry Potter og De Vises Sten™ tilbage, mens 2eren Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer™ kan opleves for første gang i Danmark.

- Vi er overvældede over den store interesse, som vores gæster har for filmkoncerter generelt. Når vi så samtidig kan præsentere nogle af filmhistoriens største klassikere i nyere tid - nemlig Harry Potter™-filmene - så er det klart, at det bliver et tilløbsstykke. Nordjyderne kan godt begynde at glæde sig til at få samtlige otte film præsenteret i løbet af de kommende år, siger en glad Lasse Rich Henningsen fra Musikkens Hus.

Premiere i weekenden før påskeferien

Harry Potter og De Vises Sten™ kan opleves i Koncertsalen i Musikkens Hus med to filmkoncerter søndag den 25. marts 2018 klokken enten 14 og kl. 19. Dagen efter, mandag den 26. marts 2018 kl. 19, kan Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer™ opleves ligeledes i Koncertsalen i Musikkens Hus. Det er første gang, at anden film i Harry Potter™-serien kan opleves som filmkoncert i Danmark.

Det er de originale film, der afspilles med engelsk tale og danske undertekster som i en biograf, mens filmmusikken spilles LIVE af det anerkendte Czech National Symphony Orchestra under ledelse af dirigent Shih-Hung Young.

Handlingen og musikken i de to første film i serien

I seriens første film Harry Potter og De Vises Sten™ fra 2001 følger du den forældreløse Harry på en vidunderlig rejse fyldt med heksekunster og troldmandsskab. Målgruppen for filmen starter fra 7 år. I seriens anden film Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer™ fra 2002 får eventyret for alvor vinger med flyvende biler, fjendtlige træer og en mystisk husalf, der dukker op af det blå for at advare Harry. På Hogwarts venter der Ron, Hermione og Harry et nervepirrende og hårdt skoleår, der indledes med en bloddryppende advarsel om, at porten til Hemmelighedernes Kammer er begyndt at åbne sig. Her er målgruppen fra 11 år.

Det er den amerikanske komponist John Williams, der har skrevet musikken til de første Harry Potter™-film. John Williams har også skrevet musikken til blandt andet Star Wars, Superman, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park, Schindlers Liste m.fl. Det er også John Williams, der har komponeret det berømte "Hedwig’s Theme", der anvendes i alle otte Harry Potter™-film.

Indhold leveret af Musikkens Hus

Turné i Norden

Musikkens Hus har sikret sig rettighederne til filmene i hele Norden og sendte allerede i 2017 den første film i serien i en lang række byer i Danmark, Norge og Sverige. Flere end 13.000 købte billet til Harry Potter og De Vises Sten™ i 2017. I øjeblikket lægger Musikkens Hus så sidste hånd på en ny turne, der både tæller seriens første, anden og tredje film:

- Der har været stor opbakning fra en række af de største musikhuse i Norden, hvor Harry Potter™ længe har ligget blandt de absolut øverste på ønskelisten over filmkoncerter, slutter Lasse Rich Henningsen.

Det er ikke mindst nye tekniske landvindinger, som gør, at filmkoncerter er blevet populære. Publikum kan se en film knivskarpt digitalt på et meget stort lærred og samtidig mærke suset med live musik fra et stort symfoniorkester.

Billetsalget til filmkoncerterne i Musikkens Hus er startet, og billetterne koster mellem 330 og 430 kr. pr. billet inkl. gebyr. Læs mere på www.musikkenshus.dk/kalender

Fakta om Harry Potter™

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!