annoncørbetalt indhold

Helt ny type bilforsikring på vej til skadesramte bilejere

For fremtiden bliver det måske muligt at sikre sin bil mod mekaniske skader, der ikke er sket som følge af uheld eller hærværk

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Hvis du igen-igen står med en stor værkstedsregning i hånden, fordi bremserne på din bil var blevet for slidte, motoren helt brændt sammen eller fordi din gearkasse havde opgivet, så er der måske fremadrettet hjælp at hente.

Nogle bilforsikringer overvejer nemlig at introducere en ny bilforsikring, der skal hjælpe med de skader på bilen, der skyldes for eksempel slitage og ikke nødvendigvis uheld eller hærværk.

Som det ser ud nu, findes der nemlig ikke en sådan forsikring i Danmark, selvom det er meget normalt i udlandet.

 

I Danmark findes den lovpligtige ulykkesforsikring, der dækker den anden bilist i tilfælde af et uheld, hvor du støder sammen en anden. Og så findes der en kaskoforsikring, der dækker dine egne skader i forbindelse med uheld, ulykker, tyveri og hærværk.

Men indtil videre altså ikke nogen forsikring, der dækker udgifter i forbindelse med udbedring af mekaniske skader, selvom det for eksempel i Sverige og Tyskland er meget udbredt - og det på trods af, at disse forsikringer synes ekstra relevante, da de danske biler har en gennemsnitlig længere levetid grundet de høje registreringsafgifter.

 

Konkurrence på markedet for bilforsikringer

 

Den nye type forsikring, der måske er på vej, skal ses i lyset af, at der er stor konkurrence på markedet for bilforsikring.

 

Senest har det nye forsikringsselskab Hey Forsikring (heyforsikring.dk) meldt sin ankomst på markedet, der i forvejen domineres af mange aktører, der kæmper med hinanden om kunderne.

Det bidrager både til at presse priserne på bilforsikringerne i bund, fordi konkurrencen øges, og så lægger det et pres på selskaberne om innovation og fornyelse. Det er netop det krav om fornyelse, der medfører nye initiativer som for eksempel nye typer af bilforsikringer.

 

Det er en god forretning at sælge bilforsikringer, viser tallene. Og derfor er der også noget at tage af, når det kommer til at konkurrere på prisen.

De nye biler bliver mere og mere sikre, og det betyder, at udgifterne til udbedring af skader falder, og det puster til priskrigen, lyder meldingen fra aktører i branchen.

De seneste 10 år har forsikringsselskaberne modtaget 140,4 milliarder kroner fra de danske bilejere, mens der er udbetalt 96,6 milliarder kroner i erstatninger.

Tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension viser, at selskabernes bruttoindtægter fra bilforsikringer i 2015 løb op i 12,6 milliarder kroner.

 

Efter udbetaling af erstatninger gav det selskaberne knap 3,4 milliarder kroner til blandt andet administration, genforsikring, rabatter og ikke mindst indtjening, og dermed endte bilforsikringer som værende den type af forsikring, der var allermest frugtbar for forsikringsselskaberne i 2015.