annoncørbetalt indhold

Her er nordjydernes foretrukne rejsemål i vinterhalvåret

Øen i det østlige Atlanterhav byder på fantastisk natur med stejle bjergskråninger og en mangfoldighed af planter og træer

Øen i det østlige Atlanterhav byder på fantastisk natur med stejle bjergskråninger og en mangfoldighed af planter og træer

Med sit subtropiske klima og 18-26 grader året rundt er øen Madeira blevet en af højdespringerne, når det kommer til nordjydernes foretrukne feriedestinationer i vinterhalvåret. Det mærkes tydeligt hos det nordjyske rejsebureau Best Travel, som har udvidet antallet af afgange på grund af den store efterspørgsel:

- Tidligere har vi haft fem til seks afgange til Madeira i løbet af sæsonen, men i år udvider vi til 16 afgange, fordi efterspørgslen har været så stor. Det svarer til en afgang per uge i perioden 23. december til 14. april, fortæller salgs- og marketingchef hos Best Travel Jens Fonsbøl.

Han er dog ikke i tvivl om, hvad den stigende efterspørgsel skyldes:

- Madeira er en tropisk ø i et subtropisk klima. Der er derfor en behagelig varme med dagtemperaturer på 18-26 grader hele året rundt, og det gør øen - ligesom De Kanariske Øer - til en populær feriedestination om vinteren. Derudover giver Madeira mulighed for en perlerække af naturoplevelser, fordi den ligger som en oase i Atlanterhavet med frodig vegetation, skønne blomster og stejle klipper.

Det behagelige klima på Madeira giver stor blomsterpragt. Paradisfugleblomsten er nationalblomsten, som vokser overalt på øen

Det behagelige klima på Madeira giver stor blomsterpragt. Paradisfugleblomsten er nationalblomsten, som vokser overalt på øen

Kort rejsetid til stabil varme

Øen Madeira finder man i det østlige Atlanterhav ud for Marokko og nord for De Kanariske Øer. Madeira er desuden hovedøen i øgruppen af næsten samme navn - nemlig Madeira-øerne - og de tilhører alle en selvstyrende region under Portugal.

Der er således tale om en rejsedestination i Europa på trods af det lune, subtropiske klima året rundt:

- Da vi netop har at gøre med en destination inden for Europa, har øen den fordel, at rejsetiden dertil er til at overskue. Mange søger langt væk, når de vil sikre sig en lun ferie i vinterhalvåret, men her er Madeira altså et godt alternativ, hvis man gerne vil undgå mange timers flyrejse og vil holde sig på et fornuftigt prisleje, påpeger Jens Fonsbøl.

Best Travel tilbyder rejser til Madeira direkte fra Aalborg Lufthavn, og flytiden begrænser sig til cirka fem timer hver vej.

Kulturrejser hitter

Hos Best Travel oplever man, at efterspørgslen på rejser til øer som Madeira er udtryk for en bredere tendens:

- I det hele taget oplever vi en stigende efterspørgsel hos nordjyderne - og danskerne generelt - på kulturrejser. Vores gæster vil med andre ord ikke bare ligge på stranden og dase i en uge - de vil ud og opleve kulturen og naturen det sted, de rejser hen, fortæller Jens Fonsbøl og fortsætter:

- Derfor har vi også inkluderet nøje sammensatte udflugter med kultur- og naturoplevelser i vores priser, ligesom der er taget hånd om udgifter til eksempelvis hotel, morgenmad, bagage og transfer. På den måde får vores gæster en samlet pakke og slipper for at blive negativt overrasket over yderligere små og store omkostninger hen ad vejen.

Med Best Travel er alle udflugterne på Madeira inkluderet - også en tur med kurveslæde på de smalle gader ned fra bydelen Monte

Med Best Travel er alle udflugterne på Madeira inkluderet - også en tur med kurveslæde på de smalle gader ned fra bydelen Monte

Dansktalende rejseledere giver tryghed

En af de ting, der får Best Travel til at skille sig ud fra andre - typisk større - rejsebureauer i Danmark, er deres valg af rejseledere.

Det er nemlig et must, at rejselederne taler dansk og samtidig har en vis erfaring. Ofte er de bosiddende i det pågældende land og kan dermed fortælle om landet og stederne på en måde, så de rejsende får et unikt indblik i lokalbefolkningen og seværdighederne. Samtidig har de gennem årene oparbejdet en viden om og forståelse for områderne og deres befolkninger, som man ikke kan læse sig til i en guidebog eller et rejsekatalog. På den måde er rejselederne både en hjælp, når det kommer til det fremmede sprog samt en kilde til indsigt i det pågældende land og dets kultur.

Med Best Travel koster en uges rejse til Madeira fra 6.995 kroner.

Du kan læse mere om Madeira som rejsemål på www.besttravel.dk/madeira. På Best Travels hjemmeside kan du også finde inspiration til øvrige rejsemål direkte fra Aalborg Lufthavn; blandt andet til naturoplevelser på Gran Canaria og populære Mallorca.

Efteråret 2017 sendte Best Travel et filmhold med på rejse til Amalfikysten og Rom samt på flodkrydstogt på Rhinen og Mosel, for at fange den gode stemning på rejserne

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.