annoncørbetalt indhold

Himmerland Boligforening forud for kommunalvalg: Aalborg skal være for alle

Himmerland Boligforening præsenterer nu et oplæg vedrørende mærkesager forud for kommunalvalget 2021, som de mener kan være med til at skubbe Aalborgs udvikling i en god og sund retning.

Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Det er i mødet mellem mennesker, at den attraktive by opstår. Sådan lyder motivationen for et oplæg af mærkesager hos Himmerland Boligforening , forud for kommunalvalget 2021. Et oplæg som skal styrke Aalborg som by, og bringe mennesker af forskellige baggrunde, indkomster og nationaliteter sammen.

Aalborg Kommune, og resten af landets kommuner, står overfor det kommende kommunalvalg, som finder sted d. 16/11 2021. Her skal vi i fællesskab afgøre, hvilken by Aalborg skal udvikle sig til at være, og Himmerland Boligforening erklærer, at Aalborg fortsat skal være en by for alle, og det kræver opmærksomhed på to fokuspunkter: boligpolitik og foreningslivet.

Almene boliger i de mere velhavende kvarterer

Når der stemmes ved kommunalvalget, står man ved valgurnen overfor en beslutning omkring, hvilket slags byggeri der skal opføres og hvor. Til det fortæller Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening, at der de sidste mange år har været mange private investeringer i boligerne i Aalborg, hvilket har været sundt for økonomien, men at områder som eksempelvis Kærby og Hasseris godt kunne trænge til en bredere skare:

- Det er et velkendt fænomen, at kvadratmeterprisen i områder som Kærby og Hasseris er noget højere, og at det dermed primært er velhavende beboere i disse områder. Vi mener, at disse områder godt kunne trænge til en bredere skare blandt beboerne, og at én af metoderne, der kunne hjælpe med at opnå dette, er ved at indtænke almene boliger.

- Dermed ikke sagt, at der udelukkende skal bygges almene boliger, men at man tænker det ind i fremtiden, fortæller Ole Nielsen.

Et flertal i by- og landskabsudvalget har allerede stemt ja til at placeringe nye almene boliger i Gl. Hasseris og Sofiendal Enge i Aalborg, hvilket bliver en del af boligprogrammet 2023-2024. Himmerland Boligforening håber, at dette blot er startskuddet for at give de almene boliger gode placeringer endnu flere steder i Aalborg, således at huslejepriserne ikke risikerer at komme til at minde om århusianske- og københavnske tilstande.

Himmerland Boligforenings almene boliger.

Himmerland Boligforenings almene boliger.

Undgå høje huslejepriser i Aalborg

For, at Aalborg kan blive for alle, kræver det også, at huslejepriserne er for alle. Ole Nielsen sætter huslejepriserne i Aalborg i perspektiv til nogle af de andre store byer i Danmark, Aarhus og København, hvor han fortæller:

- Hvis man ser på huslejen i byer som Aarhus og København, så oplever man eksploderende huslejepriser år for år, og det bliver dermed kun muligt at bo i tæt på byen hvis man kan betale et svimlende beløb i husleje hver måned. Det kan vi undgå i Aalborg ved at opføre almene boliger i flere af byens bydele, idet de kan holde huslejepriserne nede og gøre beboelse i bydele som Kærby og Hasseris mere tilgængeligt for alle.

- Der kommer rigtig mange nye beboere til Aalborg, og det er et godt mix af forskellige borgere, så derfor skal der også være mulighed for at huse forskellige borgere i almene boliger, såvel som i de privatejede boliger og nybyggeri.

Alt imens priserne på boligmarkedet generelt set stiger, så vil udgifterne i en almen lejebolig ikke ændre sig, med mindre de faktiske udgifter i boligforeningen - der dækker eksempelvis vedligeholdelse - stiger. Det vil altså sige, at de almene boliger, som bliver bygget af boligforeningerne nu, vil være billigere sammenlignet med boligmarkedet om 10 år.

Himmerland Boligforenings almene boliger.

Himmerland Boligforenings almene boliger.

Aktive Fællesskaber skal hjælpe foreningslivet

Himmerland Boligforening ønsker yderligere at fremlægge en mærkesag i foreningslivet med fokus på idræt. De pointerer, at det er vigtigt at vi husker hvor meget foreningslivet giver igen til Aalborg:

- Hvem er det, der står bag baren, når Aalborg er vært ved forskellige arrangementer og koncerter? Det gør de frivillige fra foreningerne, og lige nu er der mange foreninger der lider efter coronapandemien, og har svært ved at tiltrække medlemmer. Det er både store konsekvenser for foreningerne, men også for folkesundhed og den generelle trivsel.

- Frivilligheden fra foreningerne holder hånden under Aalborgs arrangementer, og derfor skal Aalborg også holde hånden under foreningerne, og gøre noget for at tiltrække medlemmer. Vi foreslår, at man bør rykke foreningerne ud i boligområderne, således at potentielle medlemmer ikke skal fragte sig for langt for eksempelvis at være med til badminton om onsdagen, siger Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Derfor har Himmerland Boligforening allieret sig med SIFA, Samvirkende Idræts-Foreninger Aalborg, omkring projektet Aktive Fællesskaber. De er i fuld gang med planlægningen af adskillige aktiviteter i og omkring boligområderne i slutningen af 2021, hvor de blandt andet ønsker at mindske ensomheden og fremme samhørigheden blandt beboerne, med blandt andet gratis motionsfodbold, fægtekursus, sejlads og yoga.

- Hvis vi ønsker at skabe en mere levende og attraktiv by, skal vi inkludere de nye beboere der kommer til - og dette kan vi blandt andet gøre gennem de mange foreninger, der er med til at sikre, at Aalborg er en by med plads til alle, siger Ole Nielsen.