annoncørbetalt indhold

Hjørring-butik har stor succes med nytænkende koncept

Danskerne handler på nettet som aldrig før. Det lægger ekstra pres på de fysiske butikker i forhold til at være nytænkende og fastholde kunder. Butik House har taget kampen op og har lige nu stor succes med tiltaget House Gold.

Butik Houses kunder har taget godt imod det nye koncept.

Butik Houses kunder har taget godt imod det nye koncept.

Danskerne er blandt dem, der køber flest varer online. Tal fra Dansk Erhverv viser, at danskerne sammenlagt handlede for over 111 milliarder kroner på nettet i 2016, og tallet forventes at stige i 2017. Det er en udvikling, der udfordrer de små, fysiske butikker i udkantsområderne.

Det har fået Butik House i Hjørring til at lancere et nyt koncept, som man kender det fra fx Club Matas. Konceptet går ud på, at kunderne optjener point, hver gang de handler i butikken, der efterfølgende giver rabat. Håbet er, at tiltaget vil give kunderne lyst til fortsat at støtte butikken, der efterhånden har 16 år på bagen.

Nøgleordet er kreativitet

Hos Butik House i Hjørring har man længe kunnet mærket den stigende digitalisering inden for detailbranchen. Det har tvunget indehaver Sanne Godtliebsen til at tænke kreativt i forhold til at bevare en loyal kundekreds og en rentabel butik ved bl.a. lancering af nye tiltag som House Gold.

- Det er vigtigt for os, at mindre lokalsamfund som vores kan leve videre i tider som disse. En forudsætning for det er, at detailhandlen holdes i gang, siger Sanne Godtliebsen og fortsætter:

- Vi befinder os inden for en branche, der er i konstant forandring, og det er altafgørende, at vi følger med tiden og fornyer os. Vi har formået at justere vores koncept løbende og tilpasse os markedet, og det er blandt andet derfor, at butikken har overlevet nogle hårde år med både finanskrise og øget digitalisering.

House Gold er også opstået med henblik på at belønne de loyale kunder, der har støttet butikken i årevis. De kan nu optjene point, hver gang de handler. 100 optjente point udløser et gavekort på 100 kr.

- Vi kan allerede nu mærke, at folk er begejstrede for konceptet, og at de er glade for at få "lidt ekstra", når de handler hos os, lyder det fra Sanne Godtliebsen.

Den gode butiksoplevelse

Butik House lægger stor vægt på den gode butiksoplevelse, som House Gold skal være med til at understøtte. Det er nemlig også et væsentligt element i forhold til at klare sig i en digitaliseret detailbranche.

- Det kan godt være, at det er vigtigt at være synlig på de sociale medier i disse tider, men det er også afgørende at holde fast i den personlige service, for det er den, man bliver husket for, siger Sanne Godtliebsen og fortsætter:

- Vi sætter en ære i at være nærværende overfor vores kunder, og det er blandt andet derfor, vi satser på et koncept som House Gold frem for at øge vores indsats digitalt.

Butik House er dog også aktive på Facebook, hvor butikken har over 1200 fans.

Sanne Godtliebsen og medarbejder Charlotte Snebang foran butikken i Hjørring.

Sanne Godtliebsen og medarbejder Charlotte Snebang foran butikken i Hjørring.

Loyalitet

Udover personlig service og fornyelse fremhæver Sanne Godtliebsen sine medarbejdere som opskriften på en fornuftig forretning.

- Jeg har altid været meget afhængig af mine medarbejdere. Jeg har en handicappet søn, som jeg har valgt at passe selv. Det betyder, at jeg kun har mulighed for at være i butikken i begrænset omfang, og derfor er det altafgørende at have loyale medarbejdere, der deler de samme visioner for butikken, fortæller Sanne Godtliebsen.

Taknemmeligheden for at kunne drive en fysisk butik på 16. år er tydelig. Det er blandt andet derfor, at ønsket om at give tilbage til loyale kunder og lokalsamfundet er stort.

- Det er vigtigt for os at vise vores taknemmelighed ved at give tilbage og tage aktivt del i forskellige arrangementer i lokalsamfundet, siger Sanne Godtliebsen.

Næste projekt er det store velgørenhedsshow til støtte for Anja Lovéns DINNødhjælp i Frederikshavn den 8. oktober. Anja Lovén blev landskendt efter sin medvirken i tre DR2-dokumentarer, der fortalte historien om, hvordan hun har viet sit liv til arbejdet med såkaldte heksebørn i Nigeria. Butik House skal stå for at klæde Anja Lovén på til den store aften.

Sanne Godtliebsen har selv valgt at tage sig af sin handicappede søn Thomas. Hun er derfor afhængig af loyale medarbejdere i butikken.

Sanne Godtliebsen har selv valgt at tage sig af sin handicappede søn Thomas. Hun er derfor afhængig af loyale medarbejdere i butikken.

Fakta om Butik House:

Butikken fører både mode og brugskunst
Sanne Godtliebsen har drevet butikken i 16 år
Butikken tæller 4 medarbejdere
Butikken blev kåret som Årets butik i Hjørring få år tilbage
Butikken fører en række udvalgte mærker, som kun findes i begrænset omfang andre steder i byen

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.