Annoncørbetalt indhold

Husker du at beskytte dig?

Det er vigtigere end nogensinde, at du beskytter dig. Det gælder på mange områder - også din internetforbindelse, som kan være et slaraffenland for hackere. Her er 5 enkle tip til at gøre dit internet mere sikkert.

Indhold leveret af Bredbånd Nord

Du har formentlig mange vigtige ting liggende på din computer. Familiebilleder, som du nødig vil miste, personlige oplysninger og bankinformationer, som fremmede helst ikke skal have fingre i. Når du færdes på internettet, kan du nemt komme til at give adgang til personlige data, hvis du ikke passer på.

Heldigvis kan du selv gøre meget for at beskytte din computer mod hackere og virus, og faktisk kræver det ikke engang den store tekniske snilde. Hos Eniig er vi specialister i at sikre internet, computere og smartphones, og du får her fem enkle tip til, hvordan du kan forhindre de fleste virusser og hackerangreb:

1) Sørg for at have en kode på dit wi-fi

Først og fremmest skal du sikre dig, at din internetforbindelse er beskyttet med en kode. Ellers er den åben, og hvem som helst i nærheden kan benytte sig af dit wi-fi. Dermed kan de også få adgang til din computer og mails og måske finde frem til logins og kodeord til dine forskellige konti rundt omkring på nettet. Sørg for at vælge en kode, der indeholder over otte tegn, og som også indeholder tal og specialtegn. Det gør den langt mere sikker og sværere for hackere at afkode.

Indhold leveret af Bredbånd Nord

2) Installér firewall

Sørg for at få installeret en firewall på din computer. En firewall kan beskrives som en sikkerhedsvagt, som holder uønsket trafik ude af din computer. Når du er på en hjemmeside, bliver der sendt data ind på din computer, og firewallen sørger for, at det kun er den trafik, du har givet lov, som kan komme ind på din computer.

3) Hav antispam på din mail

Vær meget forsigtig med, hvilke mails du åbner for. Et enkelt klik på det forkerte link i en mail kan give din computer en ondsindet virus. Pas også særligt på at åbne vedhæftede filer. Vær opmærksom på stavefejl i mails - det kan ofte være spammails. Spam bruges til det, der kaldes ’phishing’ efter de personlige data, du har liggende, og det kan betyde, at nogen kan oprette falske kreditkort i dit navn og overtage din virtuelle identitet. Sørg for at installere et effektivt antispam til dit mailprogram, så alt, der identificeres som spam, bliver sorteret fra.

4) Installér antivirus

Hvis en ondsindet virus skulle finde vej gennem din firewall eller antispam, så er antivirus nu din ven. Antivirus-programmet holder øje med, om noget ser mistænkeligt ud på din computer, og vil forsøge at fjerne alt, der ligner en computervirus.

5) Børnesikring

Har du børn, der f.eks. sidder og surfer frit på iPaden eller computeren, så kan de nemt komme til at trykke på et forkert link. De fleste styresystemer har en indstilling til børnesikring af din computer, og ofte kan du selv sætte grænserne for, hvad de kan komme til at se.

Få en sikkerhedspakke fra Eniig

Hos Eniig leverer vi lynhurtigt fibernet til store dele af Jylland. Køber du en Waoo fiberpakke hos os, får du adgang til en sikkerhedspakke, der beskytter både Windows PC, Mac- og Android-tablets og smartphones. Sikkerhedspakken kan du bruge på et ubegrænset antal enheder i din husstand.

Sikkerhedspakken indeholder:

● Antivirus

● Anti-ransomware

● Antispam

● Firewall

● Sikker browser til netbank og online handel

● Beskyttelse på sociale netværk

● Forældrekontrol

● Dansk support alle ugens dage

Læs mere om sikkerhedspakken her: https://eniig.dk/privat/fiberbredbaand/waoo-fiber/udstyr-og-tjenester/sikkerhedspakke/

Du kan også læse mere om vores fiberbredbånd her: https://eniig.dk/privat/fiberbredbaand/

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!