annoncørbetalt indhold

Hvad kendetegner Aalborgs DNA?

Aalborg Byråd har netop lanceret en ny visionsproces for Aalborg Kommune, som skal finde frem til det unikke og betydningsfulde ved Aalborg. DNA Aalborg er navnet på projektet - og dine ord kan blive en del af historien.

Mange forbinder stadig Aalborg med rygende skorstene og tunge industribygninger, selvom bybilledet i dag præges af boligbyggerier, uddannelsesinstitutioner og forskellige kulturtilbud. Aalborg Byråd tager nu hul på et helt nyt projekt, som skal erstatte den gamle og rå historie om Aalborg med en ny og mere tidssvarende fortælling. Med hjælp fra borgerne vil byrådet definere Aalborgs særlige kendetegn, hvilket skal munde ud i en ny fremtidsvision for byen.

Borgerne definerer Aalborg

De første interviews med fem forskellige borgergrupper - studerende, familier, ældre, udsatte og udlændinge - er ligeledes afholdt, hvor udvalgte borgere har bidraget med deres input til fortællingen om Aalborg, samt hvilke ønsker de har for fremtiden. Centralt for DNA Aalborg er nemlig, at det er borgerne, der skal hjælpe med at definere Aalborg Kommunes nye vision.

En af dem, der har deltaget i visionsprocessen, er 30-årige Dennis Pedersen:

- Man kan virkelig mærke, at industrien på havnefronten efterhånden bliver erstattet af Aalborgs nye image som kulturby. De nye tilbud trækker naturligvis mange mennesker til byen, og det er fedt, at der sker en masse, men det kan mærkes hos os i industrien, at flere og flere virksomheder flytter væk fra centrum, fortæller han. Dennis Pedersen studerer på automatik og proces-uddannelsen i Aalborg Øst, mens han sideløbende arbejder hos Nordelektro ved havnen.

Også Iben Vejrum, som bor med familien i Gug, fremhæver vigtigheden af Aalborg som en by med mange spændende kulturtilbud:

- Aalborg er en by med fingeren på pulsen, hvor jeg både kan nyde midtbyens mange tilbud og samtidig trække mig tilbage i forstædernes rolige omgivelser. Aalborg skal fortsætte den gode udvikling fra industriby til moderne kultur- og vidensby og forsætte med etableringen af klimatilpasningsområder og cykelstier.

Grønne oaser er ligeledes et vigtigt område for 70-årige Torben Larsen:

- Jeg håber, at man, i respekt for gamle boligområder, ikke laver for mange nye lokalplaner imod borgernes ønsker og giver tilladelse til byggeri, som ikke hører hjemme i de områder. Jeg ser gerne flere grønne områder i byen. Politikerne skal være klar til nytænkning og turde tage nye udfordringer vedrørende byfornyelse, men med respekt for de eksisterende.

Du kan også deltage

Alle borgere i Aalborg Kommune har mulighed for at bidrage til byens nye fortælling. Aalborg Byråd opfordrer således alle til at deltage på www.aalborg.dk/dna eller på kommunens Facebook-side.

Med udgangspunkt i de input, der indsamles fra borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og kulturliv i september og oktober, vil der den 10. november blive afholdt borgertopmøde. Her vil en række temaer for kommunens udvikling blive debatteret blandt borgere, interessenter og politikere. Byrådets prioriteringer forventes at blive politisk behandlet i slutningen af 2018.

Læs mere om projektet her, hvor du også kan bidrage til Aalborgs fortælling: www.aalborg.dk/dna

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.