annoncørbetalt indhold

Idrætscenter Vendsyssel gør klar til en helt ny fremtid

Den 3. april holder centret og Hjørring Kommune fælles første spadestik på byggeriet af en tredje idrætshal, daginstitution og en ny skole

Onsdag den 3. april bliver en usædvanlig milepæl i Vrå og i Hjørring Kommune. Den dag sætter Idrætscenter Vendsyssel (ICV) og kommunen nemlig i fællesskab spaden i jorden og påbegynder dermed det største enkeltstående byggeri Hjørring Kommunes historie og endnu en tilbygning til idrætscentret i form af en tredje idrætshal. Det usædvanlige består i, at ICV som selvejende institution fysisk smelter sammen med et kommunalt bygningskompleks, og den konstellation vil helt sikkert trække mange interesserede fagfolk til Vrå.

- 2018 blev et utroligt aktivt år i ICV. Vi færdiggjorde en ny tilbygning med 18 nye værelser, to konferencelokaler, udvidelse af køkkenfaciliteterne, således at vi er klar til at levere skolemad til den ny skole, udvidelse af foyerområdet, færdiggørelse af kunstgræsbane nummer to med to multibaner, anlæg af ny græsbane samt indretning af fysioterapi. I 2019 har vi for bare nogle få dage siden taget endnu en ny tilbygning i brug. Her har dele af superligaholdet Vendsyssel FFs administration til huse, samtidig med at der er store omklædningsrum og fritidsfaciliteter til spillerne. Når fodboldspillerne kører hjem, rykker den kommunale ungdomsklub ind, forklarer centerdirektør Alex Rasmussen.

Fleksibel løsning

Da Vrå Hallen brændte i foråret 2006, besluttede bestyrelsen, at den gamle hal ikke skulle genopføres i sin oprindelige skikkelse. Ambitionerne rakte meget længere, og et stort idrætscenter for hele landsdelen tonede frem, allerede mens ilden rasede, og røgen fylde nattehimlen.

Den samme filosofi gør sig gældende for den tredje idrætshal, som ICV nu tager første spadestik til.

- Vi besluttede hurtigt, at vi ikke ville bygge mere af det, som vi har i forvejen, så den ny hal 3 bliver en fleksibel løsning, som kan deles op i tre rum. En tredjedel af hallen er dedikeret til et topmoderne springcenter med bl.a. tre store trampoliner fastmonteret i gulvet. Centret er det eneste i Hjørring Kommune og et af de eneste med en loftshøjde på 10 meter i hele Nordjylland, fortæller Alex Rasmussen.

De øvrige to tredjedel rummer en totalhåndboldbane, som også dækker over fire badmintonbaner eller to volleyball-baner. Springcentret kan adskilles fra den øvrige del af hallen med en kraftig, lydisoleret væg, således at det er muligt at holde møder eller måske skoleteater, mens der springes på, livet løs i springcentret.

I tilknytning til hal 3 bygges en 255 kvm stor sportslounge, hvor skolebørnene kan opholde sig i frikvarterer og efter skoletid, mens de venter på at skal til træning i hallen eller på fodboldbanerne. Fra den nye skole til ICV bliver der direkte adgang, så brugerne skal ikke udenfor.

- Med hallen får vi helt enestående fleksible forhold og mulighed for at afvikle flere forskellige arrangementer på samme tid. Vi tror på, at alene springcentret vil generere endnu flere træningslejre i ICV, påpeger centerdirektøren, som sammen med idrætsforeningerne i Vrå har ansat Carina Bæk som foreningskonsulent.

Foreningskonsulent

- Min opgave er dels at hjælpe foreningerne med at udvikle sig og dels at introducere de børn, der ikke dyrker sport, til de muligheder, som de lokale idrætsforeninger byder på i ICV, forklarer Carina Bæk, der er født og opvokset i Vrå. Hun har en kandidatgrad i idræt fra Aalborg Universitet, og efter en tid som gymnasielærer på Grønland, er hun nu flyttet hjem til fødebyen.

- Jeg vil komme til at hjælpe foreningerne med helt lavpraktiske opgaver men også med eventuelt at søge tilskud fra fonde til projekter og bistå med at få implementeret en frivilligstrategi, som skal hjælpe foreningerne med at skaffe de hænder, der er brug for ved større arrangementer. Og ellers blot at være synlig i centret, siger Carina Bæk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst