Annoncørbetalt indhold
annoncørbetalt indhold

Ingeborg er kvalitet fra bunden

Bageriet i Sindal holder fast i håndværket og tilbyder kun kvalitetsprodukter

De fleste kender tv-serien ”Matador” og Mads Skjerns kone Ingeborg. Grisehandlerens datter, der har ben i næsen, begge ben solidt plantet på jorden og for hvem ordentlighed er en del af en stærk personlighed. Karaktertræk, som bagermester Tommy Thybo Carlsen sætter en ære i at bevare i hans egen udgave af Ingeborg, bageriet med butik og café i Sindal, udsalg i Vrå og forhandling hos Meny på H. C. Ørstedsvej i Frederikshavn.

- Hos Bageriet Ingeborg står vi på mål for mange af de samme dyder, som Ingeborg i ”Matador” og bl.a. derfor kunne jeg aldrig drømme om at ændre navnet på bageriet, smiler Tommy Thybo Carlsen, der har drevet bageriet siden 2005. I dag er der 10 fagudlærte svende i bageriet og tre udlærte medarbejdere i butikken i Sindal. Hertil kommer hjælpende hænder efter behov.

Hvad koster en bil? Et godt spørgsmål. Svaret afhænger fuldstændig af, hvilken bil spørgeren er interesseret i. Sådan er det også med prisen på brød og kager. Prisen på et rundstykke afhænger af, om det bliver købt på tanken eller hos håndværksbageren.

Smager af mere

- Vi bruger tre timer på at producere vores rundstykker. Alle ingredienserne i dejen skal have tid til at udfolde sig og give den rigtige smag. Den proces tager tid og koster. Derfor oplever kunderne også, at vores rundstykker formentlig koster lidt mere. Men de smager også af mere. De er lavet af kvalitetsprodukter fra bunden, og vi benytter ingen E-mærker eller tilsætningsstoffer i vores brød eller kager, understreger Tommy Thybo Carlsen.

I bageriet i Nørregade er lyset sjældent slukket. De første medarbejdere møder ind i bageriet kl. 22 om aftenen, og de sidste går hjem ved 14-15 tiden.

- Alt vores brød er håndlavet fra bunden, og allerede kl. 5.30 kører vi afsted med brød til udsalget i Vrå. Med den store produktion og den beskedne plads, er det nødvendigt med en lang produktionstid, forklarer bagermesteren, der selv er en del af holdet i bageriet.

Sundt og ernæringsrigtigt

- Hos Bageriet Ingeborg har vi konstant fokus på at tilbyde ernæringsrigtige produkter til vores kunder. I bagerbrød har der traditionelt været masser af fibre, og for os er det fint, at fokus i nogen grad er flyttet fra hvidt til groft brød, men det nytter jo ikke at spise groft brød, hvis kunden samtidig lægger fedtholdigt pålæg ovenpå.

- Mange kunder tror, at hvis man kan se kernerne i et rugbrød, så er det formentlig sundt. Det er også rigtigt men ikke hele sandheden, for i moderne rugbrødsblandinger kan kernerne være så findelte som melet og derfor ikke synlige, men brødet er alligevel sundt og mætter meget mere end rugbrød fra supermarkedet, siger Tommy Thybo Carlsen, der også i flere år har haft fokus på madspild.

Vejrudsigten

- Hvis vi ikke tænker os rigtigt godt om og bare producerer løs, kan jeg jo risikere at smide så meget brød ud, så jeg kunne lønne en bagersvend. Årelang erfaring fortæller mig, hvor meget vi typisk skal bage af brød og kager for at tilfredsstille efterspørgslen. Vores salg er f. eks. i nogen grad afhængig af vejrudsigten. Hvis solen skinner og fuglene kvidrer, kører kunderne gerne til bageren tidligt søndag morgen efter rundstykker. Hvis regner siler ned, kan brødet fra i går godt ristes. I den historiske varme sommer, som vi havde i år, solgte vi utroligt godt først på dagen, mens vi om eftermiddagen solgte knap så meget kage som ellers på en sommerdag. Ingen orkede at bevæge sig til bageren for slet ikke at tale om at spise kage i 35 graders varme. Vejudsigten for de næste par dage er et vigtigt pejlemærke for os og indgår klart i vores planlægning, smiler bagermesteren fra Sindal. Han er klar til at forlade den lune dyne før en vis herre får sko på for at producere friskbagt brød og kager til de morgenduelige, der allerede står i kø kl. 6 om morgenen.

Se mere her: Bageriet Ingeborg

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst